Aller Media har i vinter og vår jobbet med nye nedskjæringer. Samtidig rydder medieselskapet i sin portefølje av blader og magasiner. Nå er det klart at Stylemag legges ned som papirutgave. Det bekrefter forlagsredaktør Ellen Arnstad i Aller Media overfor Kampanje.

Opplaget økte med 44 prosent
- Stylemag-merkevaren har fra starten av vært et flermedialt konsept med blant annet seks printutgaver i året. Disse printutgavene kutter vi nå ut, men Stylemag lever i beste velgående digitalt under KK.no. Ikke minst så er Stylemags bloggprofil styrket gjennom distribusjonssamarbeidet med KK.no, og dette vil bli ytterligere forsterket fremover. Innholdsprofilen i Stylemag skal dermed ivaretas digitalt, og fortsatt satses på, sier Arnstad.

Les også: Aller Media på vei mot to milliarder

Stylemag var en av opplagsvinnerne i kvinnesegmentet i bladmarkedet i 2014. Opplaget økte med hele 44 prosent. Det skjedde samtidig med at totalopplaget for kvinnebladene til Aller, Egmont og Bonnier falt med 6,6 prosent i fjor.

- Stylemag beviser at magasin fremdeles har en svært viktig rolle for fashionistaene, fastslo Aller Media på sine nettsider i mars.

Les også: 28 går i Aller Media

Les også: Aller og Dagbladet kutter 50 årsverk

Flere Henne-utgivelser
Men mange blader sliter med lønnsomheten på grunn av fallende annonseinntekter. Ellen Arnstad understreker at satsingen på motebevisste lesere fortsetter for fullt, til tross for at bladet forsvinner fra bladhyllene.

- Aller Media er sterke på innhold til motebevisste kvinner, og vi har mange spennende planer fremover når det gjelder nettopp denne posisjonen. Stylemag er et bevis på den transformasjonen også magasinbransjen er inne i, og vi har store ambisjoner når det gjelder målgruppen kvinner. Aller Media forsterker tilstedeværelsen i magasinuniverset ved å øke frekvensen av papirutgaven av Henne fra fire til seks utgaver, forteller Arnstad.

De to som har jobbet med papirutgaven av Stylemag fortsetter i Aller Media, ifølge Arnstad.

- Begge fortsetter med digitale prosjekter knyttet til mote- og livsstil i KK.no og Stylemag, forteller hun.

Kampanje skrev før helgen at Laila Madsö slutter som sjefredaktør i Henne, magaisnet som Ellen Arnstad i en årrrekke frontet. Madsö satser på en karriere som helsecoach og på blogging.

Les også: Madsö slutter som Henne-redaktør

Les også: Werp slutter som KK-redaktør

Totalt selger Aller Media 2,2 millioner blader og magasiner i kvinnesegmentet og har et bekreftet opplag på over 108.000 i året.

Her finner du alle lesertallene for alle blader og magasiner, inkludert helgemagasinene til de største avisene og gratismagasiner.