Den amerikanske teleoperatøren Verizon Communication kjøper AOL for 4,4 milliarder dollar, hvilket tilsvarer 32,8 milliarder kroner. AOL-ledelsen, med toppsjef Tim Armstrong i spissen, blir med videre under nytt eierskap.

- Kjøpet vil ikke endre vår strategi, den vil bare ekspandere. Avtalen vil gi vårt innhold større distribusjon og vil våre annonsører mer distribusjon og bedre muligheter på mobile plattformer, skrev Armstrong i en uttalelse til de ansatte, ifølge Adweek.com.

Oppkjøpes betyr at en en stor mobiloperatør slår seg sammen med en betydelig innholdsprodusent. AOL tilbyr innhold, levende bilder og annonser for 40.000 publisister. Selskapet har annonseinntekter på 600 millioner dollar årlig. I tillegg har AOL en digital forretningsmodell, videoinnhold og nettverk som gjør selskapet robust.

Mange husker nok AOL som en internettportal på 90-tallet. På begynnelsen av 2000-tallet fusjonerte AOL med mediegiganten Time Warner i en avtale som priset de to selskapene til 124 milliarder dollar og som resulterte i rekordstore tap. AOL reiste seg etter den mislykkede fusjonen. Siden har selskapet vokst og satser også innhold og ulike tjenester for annonsører. I 2011 kjøpte AOL Huffington Post for 300 millioner dollar. Året før kjøpte selskapet nettstedet TechCrunch. De største investeringene har imidlertd kommet innen annonsørtjenester og levende bilder. Adap.tv in 2013 for 405 millioner dollar sammen med Convertro for 101 millioner dollar and Vidible for 50 millioner dollar i 2014.

I 2012 etablerte AOL Goviral i Norge, et selskap de kjøpte i 2005. Kent Jordet gikk fra stillingen som salgsdirektør for digitale tjenester i Dagbladet for å bli administrerende direktør for Goviral i Norge. Goviral distribuerer videoinnhold på vegne av annonsører.

 

Les også: AOL satser i Norge

Les også: AOL-topp med nytt dødsvarsel

Les også: AOL smelter reklame med tv