En større delegasjon fra VG var ekstra feststemte i Bergen onsdag kveld. For mediehuset i Akersgata ble den store vinneren under Årets Mediepriser. VG sikret seg hele åtte av konkurransens 21 priser under prisfesten i Vestlandets hovedstad, deriblant to av de mest prestisjetunge prisene: Årets Avis og Årets Nettsted. Det ble hovedpris på samboeren i Akersgata 55 også: For Aftenposten K ble kåret til Årets Magasin.

VG-redaktør Torry Pedersen mottok prisen for Årets Avis av kulturminister Thorhild Widvey. Pedersen la ikke skjul på gleden over at hans mediehus tar med seg hele åtte priser - deriblant to hovedpriser.

- Tusen takk til en utrolig generøs jury. Tusen takk til alle ansatte i VG som jobber døgnet rundt for å utvikle oss. Tusen takk til de 2,4 millioner nordmenn som hver dag lar seg bevege, begeistre, forarge, irritere, underholde og informere. Det er samme for meg, bare de ikke er likegyldige, sa en entusiastisk Pedersen fra scenen i Bergen.

- Ikke kødd med budsjettene
Han benyttet anledningen med å komme med en klar melding til VGs styreleder.

- Tusen takk til styrelederen som sitter i salen. Ikke kødd med budsjettene! Det er viktig at vi holder det gående. Jeg så gamleredaktøren her også. Tusen takk til Bernt Olufsen for å ha levert  en vanvittig plattform for å utvikle oss, sa Pedersen.

Han kom også en hilsen til konkurrentene under sin takketale.

- Vi står overfor monumentale utfordringer i mediebransjen. La oss heie på hverandre!

VG-sjefen har ikke tenkt til å leve lenge på de mange prisene. Han spår tøffe tak, også for VG.

- 2014 var et bra år for oss. Det gikk bra økonomisk og vi virkelig tør å utvikle og prøve ting. Men som jeg sa, vi som alle andre står overfor monumentale utfordringer. Det er viktig å våge og jobbe hardt, sier Pedersen til Kampanje.

- Enormt glade
Aftenposten K-redaktør Kristin Valla tok imot prisen for årets magasin.

- Vi er enormt glade for denne prisen og den anerkjennelsen vi og alle de dyktige bidragsyterne våre nå har fått for det arbeidet vi har lagt ned i dette magasinet over fire år, sier Valla til Kampanje.

Hun berømmer Aftenposten for å tørre å satse på et magasin som K.

- Ikke minst er vi stolte og glade over å tilhøre et mediehus som satser på kulturjournalistikk og som gir oss frihet og mulighet til å utvikle magasinmediet og jobbe med det vi brenner for, sier en glad redaktør.

Magasinvinner: Aftenposten K vant prisen for årets magasin under Medieprisene i Bergen.

Totalt 788 bidrag kom inn i de tre klassene avis, magasin og digital. Prisutdelingen foregikk under Nordiske Mediedager i Bergen, og er arrangert av Mediebedriftenes Landsforening.

I kategorien Årets Avis var vinneren VG nominert sammen med Aftenposten, Morgenbladet, Kvinnheringen og Bergens Tidende. I magasinklassen målte vinneren Aftenposten K krefter med Vi Menn, KK, Det Nye Shape Up og KK Living nominert til den gjeveste kåringen av årets magasin. I kampen om prisen Årets nettsted var vinner VG nominert sammen med Adressa.no, BT.no, og Lister24.no.

- Nivået i årets konkurranse var skyhøyt, og det var en vanskelig oppgave å skulle kåre vinnerne blant alle bidragene. Det er gøy å se hvor mye bra som lages rundt i landets redaksjoner, sier juryleder Trine Ohrberg-Rolfsrud.

Her er juryens begrunnelser for de tre hovedprisene:

Juryen om Årets magasin – Aftenposten K

Årets magasin leverer bunnsolid journalistikk og en estetisk fremstilling av sakene i hvert nummer. De finner stadig nye veier å presentere sine historier på og leker med magasinuttrykket. Med dybde, kvalitet, bredde og eleganse har magasinet på kort tid gjort seg viktig. Det er likevel journalistikken som gjør at magasinet skiller seg ekstra ut. Med lange og gjennomarbeidede historier setter de standarden for hvordan god magasinjournalistikk på papir skal overleve i fremtiden. Årets magasin er Aftenposten K.

Juryen om Årets Avis – VG

Årets Avis går foran og viser vei. Avishuset er fullt av kreative og entusiastiske folk som hver dag blør for drakta. I 2014, som var et av de tøffeste medieårene, leverer de bedre enn noen gang, både redaksjonelt og økonomisk. Årets avis er Norges mest siterte avis, og deres avsløringer får store konsekvenser av samfunnsmessig betydning. De gjør alt riktig, på alle plattformer, også på siden av kjerneoppdraget – i tillegg er de best på nyheter. Kvalitet i alle ledd og historiefortelling på et ekstremt høyt nivå gjør at årets avis er suverent best i Norge. Deres innovative kraft, nyvinninger og optimismen gir håp for hele bransjen. Årets avis er VG.

Juryen om Årets nettsted – vg.no

I en særklasse på alle digitale flater. Utvikler nisjenettsteder på internasjonalt toppnivå, også uten å knytte dem til merkenavnet. De leverer nyheter fortløpende hele døgnet og utnytter nettets egenart til det fulle. Her lekes det med fortellerteknikker og utrykk på en forbilledlig måte. De viser vei i hvordan fremtidens journalistikk skal være digitalt, og evner samtidig å skape nye inntektsstrømmer med journalistikken som utgangspunkt. Med entusiasme, stolthet og glimt i øyet setter de standarden for nettsted i Norge – og i verden. Imponerende! Årets nettsted er vg.no

Her er alle vinnerne:

AVIS-KLASSEN:

ÅRETS AVIS
VG

ÅRETS AVISMAGASIN
VG – VG Helg

ÅRETS FØRSTESIDE
Bergensavisen – Mandag 3. november og torsdag 27. november 2014
Se vinneren og de øvrige nominerte her.

ÅRETS MAGASINCOVER
VG Helg – Lørdag 30. august 2014
Klassekampen – Fredag 16. mai 2014 (excellence)
Se vinneren og de øvrige nominerte her.

ÅRETS SPORTSSIDE
VG – "Best games never"
Se vinneren og de øvrige nominerte her.

ÅRETS NYHETSSIDE
Bergens Tidende – "Politimann slo alarm etter Monikas død"
Stavanger Aftenblad – "Gjeldsslaver resten av livet" (excellence)
Se vinneren og de øvrige nominerte her.

ÅRETS FEATURESIDE
VG Helg – "Historien om Odin"
Se vinneren og de øvrige nominerte her.

ÅRETS NYSKAPNING
Lyngdals Avis – fra nett til papir
Kvinnheringen – Notis-avisa (excellence)
Se vinneren og de øvrige nominerte her.

MBLs UNG-PRIS
Fædrelandsvennen – KRSby
Se vinneren og de øvrige nominerte her.

DIGITAL-KLASSEN:

ÅRETS NETTSTED
VG Nett

ÅRETS NYHETSNETTSTED
BT.no

ÅRETS NISJENETTSTED
Dagbladet meninger

ÅRETS NYSKAPNING
VG – VGdirekte
BT- kommunebyggeren (excellence)

ÅRETS DIGITALE HISTORIE
VG - Odins-historie

ÅRETS PROGRAMSERIE
Aftenposten – Fra Ungdommen
Moss Avis – Glemmer det aldri (excellence)

MAGASIN-KLASSEN:

ÅRETS MAGASIN
Aftenposten K
Se vinneren og de øvrige nominerte her

ÅRETS FORSIDE
Kamille Puls
Se vinneren og de øvrige nominerte her

ÅRETS FORBRUKERSAK
Tara Smak – "Sommerlige salater"
Se vinneren og de øvrige nominerte her

ÅRETS MAGASINFOTO
Mann – Bjørn Sundquist Foto: Glenn Meling
Vi Menn – "Kinshasa" Foto: Jonny Haglund (excellence)
Se vinneren og de øvrige nominerte her

ÅRETS FEATURE-/KULTURSAK
KK – "Årets kvinner 2014"
Se vinneren og de øvrige nominerte her

ÅRETS INSPIRASJONSSAK
Julia – "Too cool for school"
Se vinneren og de øvrige nominerte her

ÅRETS NYSKAPNING
Aftenposten Historie
Bolig Drøm – Instant Living
Se vinneren og de øvrige nominerte her

Magasinjuryen har bestått av Alf Kjetil Walgermo fra Vårt Land, Hilde Nyman fra Kampanje, Linn Marie Bratvold fra VGHelg og Trine Ohrberg-Rolfsrud fra MBL.

Avisjuryen har bestått av Ole Bjørnar Loe Welde fra Romsdals Budstikke, Jan Moberg fra Teknisk Ukeblad, Sigmund Nordal fra Dagbladet Magasinet, Tone Gilje fra Stavanger Aftenblad og Trine Ohrberg-Rolfsrud fra MBL.

Digitaljuryen har bestått av Geir Engen fra MBL, Erling Brøndmo fra Amedia, Ragnhild Olsen fra Høgskolen i Oslo og Akershus, Bjørn Bore fra Dagbladet, Ine Therese Gransæther fra Contemplus, Martin Huseby Jensen fra Journalisten og Trine Ohrberg-Rolfsrud fra MBL.