Nyhetsbyrået NTB hadde et resultat på 15,2 millioner kroner før skatt i fjor, opp fra 14,4 millioner kroner året før. Omsetningen i fjor var 222 millioner kroner, også det er rekord. I 2013 var omsetningen på 214 millioner kroner.

- 2014 har vært nok et godt og stabilt år for NTB. Selskapet har ytterligere styrket sin posisjon i mediemarkedet gjennom ny aktivitet og nye, store avtaler. Omfanget av skreddersøm og spesialløsninger har økt. Evnen til innovasjon, produktlansering, IT-utvikling og kundetilpasning er kritiske suksessfaktorer og har hatt mye oppmerksomhet gjennom året. Bredden i produkt- og tjenestetilbudet er i dag så stor at så å si samtlige aktører i mediebransjen har et kundeforhold til NTB, sier sjefredaktør og administrerende direktør Pål Bjerketvedt.

I tillegg til selve nyhetsbyrået inngår selskapene Retriever, Universum, Nyhetsgrafikk, NTB Arkitekst og Samfoto. Bidraget fra disse selskapene står for cirka to tredjedeler av 2014-resultatet. Bildebyrået NTB Scanpix inngår som et forretningsområde i nyhetsbyrået, og er ikke et eget selskap.

Bjerketvedt forteller at NTB nyter godt av medieutviklingen.

- Flere og flere avtaleformater samles i store avtaler. Det har en helt naturlig forklaring i at behovet for tilgang og fleksibilitet er større på grunn av antall kanaler og plattformer. Dermed øker avtalene i omgang og i bruksverdi og fleksibilitet, sier han til Kampanje.

Amedia, Schibsted, NRK og Polaris Media er de største eierne i NTB, men det har ikke vært tradisjon for eierne å ta ut utbytte i NTB.

- Hva skjer med overskuddet?

- Det er det eierne som avgjør, men dette er penger som blir liggende i selskapet og som vi har intensjoner om å reinvestere. En del av vår vekst de siste årene har kommet av oppkjøp, og det har vi også noen planer for dette året.

- Hvilke selskaper er det snakk om?

- Det er innenfor det vi definerer som vår kjernevirksomhet og som støtter opp om den strategien vi allerede har.