«Robinsonekspedisjonen» har ikke blitt en braksuksess i sin første sesong på TV 2. Realityveteranen har møtt tøff konkurranse fra «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis» og også i gårsdagens finaleduell var det TVNorge som stakk av med flest seere.

«71 grader nord - Norges tøffeste kjendis» samlet 416.000 seere på finalen. Det ga et sesongsnitt på 477.000 seere, som er rekord.

- Kjendisene som har vært med på tur bjudar på, og det setter folk pris på. I tillegg til å se dem slite fysisk, får seerne et innblikk i tanker og følelser norske kjendiser sjelden deler. I kombinasjon med den tradisjonelle 71° nord-opplevelsen, med spektakulære stunt og praktfull norsk natur, blir kjendisene seermagneter, sier Eivind Landsverk, programdirektør i TVNorge og Discovery Networks.

Til sammenligning fikk 302.000 med seg siste episode av «Robinsonekspedisjonen» på TV 2. Snittet for hele sesongen ble dermed på 368.000 seere.

- Robinson-tallene er akseptable for denne sesongen som vi kjøpte ferdig innspilt av Strix men da laget for TV3. Om kort tid setter vi i gang med innspillingen av en ny Robinson-sesong som vil få et klassisk TV 2-stempel fra start til slutt. Den har vi store forventninger til, sier Jarle Nakken i TV 2.

Les også: TVNorge-kjendiser danket ut Robinson

Sesongfinalene fortsatte på TVNorge utover kvelden med «Thomas Giertsen: Helt perfekt», som hadde 326.000 seere. Snittet for hele sesong fem ble på på 419.000.

- Det er gøy å se at langsiktighet bærer frukter. «Thomas Giertsen: Helt perfekt» var et viktig program da vi bestemte oss for å satse på humor, og det har virkelig funnet sitt publikum. Giertsen er en utømmelig kilde til fortsatte forviklinger, så målet er at dette skal vokse inn i himmelen, sier Eivind Landsverk.

Også «Neste sommer» gjorde en rekordsesong. Gårsdagens episode ble sett av 390.000, og sesongsnittet endte på 511.000.