I disse dager er TV3 i full gang med innspilling av den trettende sesongen av «Luksusfellen», som skal hjelpe folk ut av deres økonomiske problemer.Dagbladet skriver at antall antall kvalifiserte søkere til programmet har gått ned.

- Vi mottar flere ukvalifiserte søkere som ikke kan bli med i programmet fordi de sliter med fattigdom og ikke luksusproblemer. Vi mottar en del søknader fra personer med varig lav inntekt, for eksempel uføretrygd, og mange inkassokrav. Inntekten er altså fastlåst, de eier svært lite og det er lite vi kan gjøre for å endre situasjonen. Da bør de heller få hjelp av NAV, ikke oss, kanskje via en offentlig gjeldsordning, sier programleder Hallgeir Kvadsheim til Dagbladet.

TV3 bekrefter at stadig flere ikke oppfyller kriteriene for å være med i programmet.

- Formålet med programmet er jo å hjelpe mennesker som har hatt et overforbruk av penger og har havnet i Luksusfellen, sier presseansvarlig Andreas Framnes i TV3 til Dagbladet.