Torsdag denne uken skal de norske MGP-artistene Kjetil Mørland & Debrah Scarlett forsøke å kvlifisere seg til finalen i MGP, som er på lørdag. På de to månedene som har gått siden duoen vant den norske finalen i Melodi Grand Prix, har de brukt mye tid på intervjuer, promotering og prøver i NRK. Uten å få betalt. Nå reagerer Norsk Artistforbund, skriver Aftenposten.

- NRK mener at deltagelse i konkurransen er frivillig, og at de legger ned betydelige ressurser for å fremme den enkeltes bidrag og karriere. Med andre ord mener de at det er en helt legitim form for byttehandel, der NRK gir artistene sendetid, mot at artistene sier fra seg all form for honorar. Det mener jeg er å utnytte folk, sier leser og styremedlem i Fond for utøvende kunstnere, Knut Aafløy til Aftenposten.

I Sverige mottar artistene som deltar i Melodifestivalen nærmere 30.000 kroner for å delta i delfinalen og finalen.

NRK mener på sin side at artistene får betalt i form av å bli vist frem på tv i beste sendetid, samtidig som låtene blir spilt på radio.

- Deltagelse i konkurransen er frivillig og NRK legger ned betydelige ressurser for å fremme den enkeltes bidrag og karriere, sier Stian Malme, prosjektleder for Melodi Grand Prix i NRK, til Aftenposten.