Egmont Publishing har de siste månedene vært preget av kostnadskutt og nedbemanning. Den som har frontet omstillingen og kuttene er Kjersti Mo. Hun får etter det Kampanje kjenner til enda mer makt internt i mediehuset. Det blir i dag bekreftet av Egmonts ledelse overfor Kampanje. Det skjer i forbindelse med at mediehuset får ny organisasjonsstruktur 1. juni, der Egmont Publishing blant annet øker satsingen på kvinne, foreldre og bolig.  

Mo blir nå sjefredaktør for alle kvinnebladene i Egmont. Det vil si viktige Egmont-blader som Hjemmet, Norsk Ukeblad, Kamille og Det Nye. Hun har inntil nå hatt redaktøransvaret for blant annet Kamille og de unge kvinnebladene.

- For meg innebærer dette et utvidet ansvar som ansvarlig redaktør/direktør. Tidligere har jeg hatt ansvar for ung kvinne, det vil si bladene Det Nye, Shape Up, Kamille samt blader innenfor bolig og foreldre/barn. Fremover vil jeg også være ansvarlig for Norsk Ukeblad, Familien og Hjemmet, forteller Mo til Kampanje.

Les også: Slik rammer Egmont-kuttene de ansatte

Redaktøren slutter i Hjemmet
I Egmonts største blad, Hjemmet, skjer det flere endringer i ledelsen. Lise Hansen slutter etter det Kampanje erfarer som redaktør i ukebladet Hjemmet 1. august. Hun har styrt redaksjonen i flere år, men når hun slutter er det Elisabeth Lund-Andersen som overtar som redaktør. Hun har inntil nå vært sjefredaktør for «Voksen kvinne»-bladene, deriblant Hjemmet, men dette ansvaret overlates altså nå til Kjersti Mo.

- Vi kommer til å få et stort redaksjonelt miljø og de mange utrolig flinke folkene våre skal få jobbe sammen på andre måter enn tidligere. Jeg gleder meg veldig til å samle disse kreftene og utløse det store potensialet som vi ser at dette kan gi oss, sier Mo til Kampanje.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Nye ledere: Rino Rådahl og Anne Lise Gjetvik får helt nye oppgaver i Egmont Publishing.

Samtidig med at Mo får stadig mer innflytelse i Egmont Publishing, blir Rino Rådahl og Anne Lise Gjetvik ledere for de to nye fellesavdelingene i den nye redaksjonelle organisasjonen. Rådahl skal lede den såkalte superdesken mens Gjetvik får ansvaret for reportergruppen, tidligere omtalt som reporterpool i mediehuset. Ansvarlig redaktør/direktør Axel Walø blir leder for Rådahl og Gjetvik. Rådahl har i mange år vært redaktør i Her og Nå, og har før det blant annet bakgrunn som nyhetsredaktør og krimjournalist i avis. Anne Lise Gjetvik har lang erfaring som redaktør og direktør i Aftenposten og Schibsted Forlags ledergrupper før hun kom til Egmont Publishing som redaktør for boligmagasinene Design og Maison Interiør.

- Vi skal sette standarden andre vil måle seg mot. Det blir spennende å være med på å bygge opp en ny og fremtidsrettet redaksjon fra starten av igjen. Vi skal fortsette å skape god, interessant og relevant journalistikk, samt dele innhold og ettertraktet kompetanse på tvers av merkevarene,i Norge og over landegrensene, sier Gjetvik i en pressemelding fra Egmont.

Blir ny redaktør i Her og Nå
Rådahl og Gjetvik begynner begge i sine nye stillinger den 1. juni.

I dag blir det også klart at Monica Smith overtar som redaktør i Her og Nå etter Rino Rådahl. Hun har kjendiser og underholdning som livsstil. Smith har ni års fartstid i Her og Nå som journalist, deskleder, utgavesjef og redaksjonssjef. For tiden er hun redaksjonssjef og deskleder i Norsk Ukeblad. Tidligere har hun vært redaksjonssjef i JetZ! og C! og redaktør for glamourmagasinet D.

- Jeg kjenner segmentet og målgruppen godt, og har fulgt kjendisjournalistikken lenge. Vi vet hvor leserne beveger seg, hva de ønsker seg fra oss og i hvilken form de vil ha det. Det skal vi gi dem, sier Monica Smith. - Her og Nå har gjennom mange år jobbet planmessig for å oppnå sin sterke posisjon, og vi skal fortsette å være det beste kjendisbladet i landet hver eneste uke, sier Smith, som skal rapportere til ansvarlig redaktør/direktør Axel Walø.

Blir kjendisblad-redaktør: Monica Smith overtar som redaktør i Her og Nå.