Kenneth Andresen (43) er i dag ansatt som ny sjef for MTGs radiovirksomhet i Norge. Det betyr at han får ansvaret for P4-Gruppen, som ved siden av P4 består av stasjonene P5 Hits, P6 Rock, P7 Klem og P8 Pop. Andresen skal rapportere til den nye MTG Norge-sjefen, Trygve Rønningen, som kom fra stillingen som Andresen nå overtar. Andresen kommer fra jobben som direktør for gruppens tilleggskanaler. Han tiltrer sin nye stilling umiddelbart.

 - Kenneth er en av de mest erfarne radiolederne i Norge, jeg er glad for at han har påtatt seg å være sjef for P4 og for resten av kanalporteføljen. Vi er midt inne i en digital transformasjon på radio-området. Andresen kommer selvsagt til å bli helt sentral i dette arbeidet, sier Rønningen.

- Landets flinkeste radiofolk
Andresen gleder seg til å innta sjefskontoret.

-  Det å få lov til å lede landets flinkeste radiofolk inn i en spennende tid med digitalisering og sterk utvikling av radiomediet er en veldig hyggelig oppgave som jeg virkelig gleder meg til. P4-Gruppen har i de siste årene utviklet kanalporteføljen kraftig og er veldig godt rigget for den digitale fremtiden. Det er dette arbeidet vi skal fortsette og forsterke i de neste årene, sier Andresen, som må kunne regnes som en av veteranene i P4 og i norsk kommersiell radio for øvrig.

- Ja, var med helt fra starten i P4, før vi gikk på lufta, og har vært med lenge, riktig nok med et opphold da jeg jobbet i NRK og Dagbladet. Jeg var den som leste de første nyhetsmeldingene under P4-nyhetenes aller første sending i 1993, forteller Andresen til Kampanje.

Gleder seg til slukking
- Hva var det med sjefsjobben i P4 og MTG Radio som fristet deg?

- Hvis du jobber med radio, så er dette den mest hyggelige og mest utfordrende jobben du kan ha. Dette er landets største kommersielle radiohus som i løpet av  fem-seks år har gått fra å være én kanal til å bli fem kanaler. De neste årene blir de mest spennende for norsk radio noensinne med slukking av FM-nettet i 2017 og full digitalisering. Å få jobbe i et flott og spennende radiohus i en fantastisk spennende tid, ja, det synes jeg er en bra kombinasjon, sier Andresen.

- Hva har vært høydepunktet så langt i din radiokarriere?

- Noe av de moromste jeg har gjort er å lage nye kanaler. Da vi startet P5 var det skikkelig gründerarbeid der vi etablerte fire storbystasjoner i et nettverk. Å få rockekanalen P6 på lufta var også veldig gøy, forteller Andresen, som innrømmer at han ble radionerd allerede i tenårene.

- Jeg er veldig glad i å jobbbe med radio og det har jeg vært lenge. Som 14-åring fikk jeg jobbe i Radio Ung i fritiden. Dette var jo virkelig nærradioens barndom.

Lyttet på radiohelt
- Hva gjorde en 14-åring begeistret for radio?

- Jeg hørte på Casey Kasem, den amerikanske radiokjendisen bak «American Top 40» og «Casey's Top 40». Jeg trodde jo han sendte direkte fra Hollywood og syntes det var så kult at jeg bestemte meg for å drive med radio jeg også. Derfor banket jeg på døra til Radio Ung i Oslo og fikk lov til å sette på kaffe og gjøre andre ting hos dem. Etter hvert fikk jeg sitte i studio også og tiden i Radio Ung ble starten på min radiokarriere, forteller Andresen.

- Hvordan er utsiktene for norsk radio?

- Jeg er veldig optimistisk. Fremover vil mye handle om digitaliseringen. Vi i MTG skal styrke og utvikle vår portefølje av kanaler og vårt tilbud til lytterne. Radio står utrolig sterkt og det er ingen tegn på at denne utviklingen svekkes.