Tv-bransjens årlige festkveld samlet 710.0000 seere på TV 2 lørdag. Det ga en andel på 42,2 prosent av alle seere over 12 år og 50,7 prosent av seerne mellom 20 o 49 år. Seertallet er en svak nedgang fra fjoråret, da prisutdelingen ble sendt på en fredag og fikk 723.000 seere. Året før hadde utdelingen 781.000 seere.

- Vi er veldig godt fornøyde med seertallene som er like bra som fjoråret. I tillegg  er vi strålende fornøyd med programlederdebuten til Cess og Jakob. De ledet showet med stil, glamour, verdighet og en stor dose humor. Sendingen hadde friske og nye elementer, samtidig som det favnet bredt og tok vare på Gullrutens verdier, sier programdirektør Jarle Nakken i TV 2.

Nachspiel-sendingen til «God kveld Norge» hadde 393.000 seere senere på kvelden.

Også styreleder Leif Holst Jensen i Stiftelsen Gullruten er fornøyd med sendingen.

- Jeg synes den var veldig vellykket. Det fungerte bra med valg an nye programledere. De klarte seg fint innenfor rammene til Gullruten, sier han til Kampanje.

På anbud
Han er spesielt godt fornøyd med at halvparten av tv-seerne mellom 20 og 49 år så på Gullruten i dette tidsromemt.

- Det gjør at sendingen fungerer godt kommersielt. Det er viktig for oss at dette ikke blir et internt arrangement.

Årets sending var den siste på kontrakten til Monster Entertainment. Nå har Gullruten invitert Monster og ni andre produksjonsselskaper til å melde sin interesse for programmet. Målet er å ha på plass en ny treårig kontrakt allerede før sommeren.

- Noen har sagt at dette er de kjempeinteresserte i, og noen har sagt at dette faller nok litt utenfor. Målet er å gjøre dette før sommeren, fordi det er viktig å komme i dialog med de store markedspartnerne så tidlig som mulig, før budsjettene for neste år er lagt.- Hvilke ti byråer har dere invitert inn?

- Det er de store selskapene du kan forestille deg. De som har gjort tilsvarende før og som har en viss kommersiell evne til å gjennomføre.

Fortsetter som styreleder
Holst Jensen understreker at Gullruten ikke en gullgruve for produksjonsselskapet som får jobben.

- Det er ikke spesielt god butikk for noen involverte, men det er et viktig og profilerende prosjekt som også kan gi status for de som gjør det.

Samtidig er det klart at Leif Holst Jensen fortsetter som styreleder også neste år.

- Det er både et ønske fra Virke og så synes jeg selv dette er morsomt, og det lar seg kombinere med Westerdals. Vi er inne i en fase som er ganske viktig når vi skal gjøre et oppsett for et samarbeid de neste tre årene. Det er greit å ha en overlapping, sier han.