TV 2 har bestilt ny «Hotel Cæsar»-sesong av produksjonsselskapet Metronome Spartacus. Det forteller tv-kanalen i en pressemelding. «Hotel Cæsar» har siden 8. februar hatt innspillingspause, men fra høsten av skrus kameraene i Cæsar-lokalene på igjen.

Som Kampanje tidligere har skrevet, har ønsket om en hverdagssåpe vært sterk i TV 2, men kanalen har også jobbet med alternativer til den 17 år gamle såpeserien «Hotel Cæsar».

Les mer: Vil ha ny TV 2-såpe

- Det at en innspillingspause sammenfalt med vår årlige vurdering av Cæsar har fått ryktebørsen til å gå varm, men ryktene om Hotel Cæsars død er sterkt overdrevet. Selv om man snart har produsert 3000 episoder, så er eventyret på ingen måte slutt. Universet, karakterene og ikke minst historiene lever i beste velgående. Nå har også gjengen på Cæsar brukt innspillingspausen til å finslipe alt, det de skal i gang med å spille inn til høsten er rett og slett utrolig engasjerende. Vår vurdering er at Hotel Cæsar vil bli enda bedre, mener dramasjef i TV 2, Christopher Haug.

Han har fått med seg det enorme engasjementet til såpeseriens tilhengere, som har opprettet Facebook-grupper, gått i demonstrasjonstog og sendt TV 2 bekymrede bekymrede meldinger på Facebook, mail og telefon.

- Mer drama
TV 2 har foreløpig bestilt nye «Hotel Cæsar»-episoder til å vare ut desember 2016.

- Cæsar er en produksjon som går i 110 kilometer og leverer fantastisk, men det er klart at det er vanskelig i en så travel hverdag å gjøre store forandringer. Nå har man brukt innspillingspausen til å gå inn i mange ledd, sier Haug til Kampanje.

- Hvordan vil de nye episodene skille seg ut fra det vi har sett tidligere?

- Det gjenstår å se når de er spilt inn, men vi håper og tror at det blir mer drama, sterke historier og i det hele tatt mer engasjerende.

Fornyelsen av Hotel Cæsar får ingen direkte konsekvenser for utviklingen av Nordisk Film TVs hverdagssåpe for TV 2.

- Vi har stadig prosjekter i utvikling, og de går sin gang. Dette henger ikke sammen sånn sett.

- Har planer klare
Administrerende direktør i Metronome Spartacus, Ellen Alveberg, sier til Kampanje at hun gleder seg til fortsettelsen.

- Vi er veldig glad for dette. Vi har jobbet som om vi skulle starte opp produksjonen, og har mange planer klare. Å få fornyet tillit fra TV 2 betyr masse. Vi skal gjøre vårt for å vise at Cæsar fortsetter som en sterk merkevare.

- TV 2 sier dere har finslepet Hotel Cæsar. Hva har dere gjort?

- Jeg skal ikke gå i detaljene på det, men dette er en dramafabrikk og man kan gå inn i mange ledd for å se hva man kan gjøre bedre. Det er ikke så lett å gjøre det mens man er i produksjon så sann sett har det vært fint med en pause. Vi er en del av Endemol Shine og har kontakt med andre firmaer som også produserer langserier, særlig i Amsterdam, og diskutert hva vi kan gjøre for å utnytte ressursene enda bedre.

- Må få til magi
- Betyr det at det blir en billigere produksjon?

- Nei. Vi ser på våre prosesser og har dialog med ansatte og andre for å se hvordan vi kan effektivisere teknikk og arbeidsflyt og hvilket ansvar de forskjellige fagfunksjonene har.

- Hva er målet?

- Målet er å lage bedre drama og levere høy, stabil kvalitet. Vi produserer 20 minutter drama hver dag og blir sammenlignet med annet drama, så vi må se ut som det også. Vi må få til magi for veldig lite.

Med innspillingsstart i til høsten, vil det være tettere mellom produksjon og sending av neste års episoder.

- Det er klart at ligger man tettere på, kan man i større grad speile det som skjer i samfunnet. Men historien skal skrives, så vi blir aldri et aktualitetsprogram sånn sett. Det å ligge tettere på skaper også en vitalitet i produksjonen!