I februar inngikk NRK en ny rettighetsavtale med skuespillerforbundet. Den gamle avtalen innebar blant annet at en dramaserie maks kunne ligge tilgjengelig på NRKs nettsider i fire uker etter siste visning. Avtalen betød også at NRK måtte betale store summer hver gang seriene ble sendt i reprise, skriver Aftenposten.

I forrige uke ble siste episode av Kampen for tilværelsen sendt på NRK. Serien er skrevet av trioen Per Schreiner, Bjørn Olaf Johannessen og Erlend Loe. Loe skriver på Twitter:

«Kompliserte rettighetsstrukturer gjør at Kampen for tilværelsen neppe vises mer i vår levetid. Ligger på nett over sommeren. Takk for alt.»

- Den nye rettighetsavtalen med skuespillerne innebærer at vi har kjøpt ut rettighetene for å ha muligheten til å replisere en serie, samtidig som vi kan la den ligge på nett. Dette gjelder imidlertid kun nye serier, ikke i tilfellet Kampen for tilværelsen, sier dramasjef Ivar Køhn til Aftenposten.