Før påske ble det rabalder da Kampanje skrev at Aller Media og Dagbladet skulle kutte til sammen 40-50 årsverk og  mellom 70 og 80 millioner kroner. Nedskjæringene ble bekreftet av avtroppende toppsjef Roger Hansen. Etter flere runder med forhandlinger og samtaler med fagforeningene og ansatte, er det nå klart at 28 ansatte i Aller Media har takket ja til sluttpakker. Flesteparten er redaksjonelt ansatte. Alle får tre måneders lønn pluss lønn i oppsigelsestiden - uten arbeidsplikt.

Nå gjenstår kuttene i Dagbladet, som ikke skal være så omfattende som i Aller Media.

- Vi er ennå ikke helt i mål. Det pågår to prosesser, én for Aller Media og én for Dagbladet (Berner Media). Vi arbeider hardt med denne prosessen og målet er som alltid å unngå oppsigelser, forteller Tore Stangebye, direktør for medieområdet i konsernet Aller Media og direktør i Berner Media, til Kampanje.

Les også: Aller og Dagbladet kutter 50 årsverk

Les også: Klubbledere refser Aller-sjefen: - Uforståelig

Måtte utsette frister
Etter det Kampanje forstår har ledelsen i Aller Media slitt med å få nok folk til å ta sluttpakke. Fristen for å søke ble utsatt et par ganger for at mange nok skulle melde seg. Hvis ikke mange nok sa ja til sluttpakke, ble man nødt til å si opp folk. Men nå skal man altså være i mål i Aller Media-bladene.

Klubbleder for  journalistene i Aller Media, Tone Rudberg,  forteller at de ansatte i bladredaksjonene er oppgitte og frustrerte over kuttene.

- Det er veldig trykket stemning. Folk har vært gjennom flere runder med kutt og da blir man etter hvert apatisk. Selv har jeg vært med på fire runder med nedbemanning og løpende kutt mellom rundene siden nedskjæringene startet i 2009, forteller Rudberg, som begynte i Aller Media i 1997.

- Det er mulig å spare seg til fant
Hun er bekymret for konsekvensene av alle nedskjæringene. 

- Det er mulig å spare seg til fant. Hvis man skal kutte i den ene enden, må man investere i den andre. Jeg håper inderlig at det nå investeres digitalt i redaksjonene.

- Frykter du at det kommer ytterligere runder med nedbemanning i redaksjonene?

- Ja, jeg ser ikke bort fra det.

Også i Egmont Publishing er det kutt og nedbemanning på gang. 42 årsverk forsvinner. Rudberg ser mørkt på ukebladenes fremtid.  

- Det kuttes alle steder, ikke bare i ukepressen. Jeg frykter helt klart for bladenes fremtid. Papirmedier er utsatt og ukepressen er i stor grad på papir.  

Les også: Slik rammer Egmont-kuttene de ansatte

Les også: Egmont outsourcer journalister

Mindre kutt i Dagbladet
I Dagbladet kan 6-7 årsverk ryke i redaksjonen under denne kuttrunden. Her blir etter all sannsynlighet nyhetsjournalistene skånet. Desken og administrasjonen må imidlertid regne med kutt.

I april skrev Kampanje at Aller Media, med blant annet Dagbladet i porteføljen, vil omsette for nærmere to milliarder kroner i år, hvilket vil være ny rekord. Alt ligger an til et pent overskudd. Men årlig inntektsfall på 10-15 prosent for papirmediene er årsaken til at ledelsen iverksetter årlige nedskjæringer.

Les også:  Ny Aller Media-sjef: - Tar med meg lærdom fra teaterverdenen

Les også: Aller Media på vei mot to milliarder