På MBLs og Norsk Redaktørforenings store «Medieleder»-konferanse i Bergen i dag ble administrerende direktør Anita Krohn Traaseth intervjuet av Aller-direktør Ellen Arnstad og ikke overraskende kom samtalen inn på innovasjon.

Innovasjon Norge-sjefen ble utfordret på om den norske mediebransjen er gode på nettopp innovasjon, men det var ikke mange lovord fra Traaseth.

- Det er lite disrupsjon i norske medier. Jeg opplever at det er noen aktører som er veldig, veldig gode, men det er mange som sitter og venter på hva de andre gjør, sier Anita Krohn Traaseth.

Traaseth mener innovasjonsbegrepet kan deles i to og at begrepet rommer både disrupsjon, som er det samme som å skape noe helt nytt, og det å få til produktforbedringer. Men det er på området disrupsjon eller der man «endrer verdikjeden fullstendig» at det altså er lite som skjer i norsk mediebransje.

- Nei, akkurat på det området skjer det ikke så mye, men det mulig å få til men da må man slippe til teknologene i ledergruppa og lytte til egne ansatte. Det mener jeg viktig for å lykkes, sier hun.

Noen mediehus fikk likevel ros av Innovasjon Norge-sjefen, som blant annet trakk frem TV 2 og Schibsted.

- TV 2 har gjort en suveren jobb med flere «spinn off»-selskaper, vi har en medieklynge hvor det har kommet mange spennende oppstartsselskap som Vizrt og Vimond, men det er ikke rene medieselskap men teknologiselskp, sier Krohn Traaseth.

 Traaseth kom en tydelig oppfordring til de etablerte mediehusene om å følge bedre med på det som skjer i disse oppstartsbedriftene og selskaper som Unacast og Making View.

- Hvor mange mediehus følger med på disse selskapene, sier Traaseth til Kampanje.

Schibsted ble også trukket frem av Innovasjon Norge-sjefen.

- Det mest disruptive er det Schisbted som har gjort da de lanerte Finn. Uten tvil. Men det er ikke mange eksempler, sier hun. 

Kvinnelige toppledere

Anita Krohn Traaseth ble intervjuet av Aller Media-direktør Ellen Arnstad om blant annet innovasjon i den norske mediebransjen. Foto: Knut Kristian Hauger