Ansvarlig redaktør Gjyri Helén Werp i KK får nye oppgaver i Aller Media. Hun skal etter det Kampanje erfarer lede en ny digitalsatsing i mediekonsernet. Nettsatsingen, som er på trappene, skal være rettet mot kvinner.

- Etter seks år med å revitalisere Norges eldste ukeblad, KK, skape nye produkter og forretningsområder for merkevaren på flere plattformer og gjennom eventer og reiser - samt sikret en sterk digital posisjon for KK.no, har jeg den siste tiden kjent meg klar for nye utfordringer, sier Werp til Kampanje.

- Større konsernsatsing
Werp bekrefter videre overfor Kampanje at hun skifter jobb i konsernet og at hun blir ansvarlig redaktør for en ny satsing. Men den profilerte Aller Media-redaktøren ønsker ikke å kommentere hvilket nettprosjekt hun skal fronte.

- Jeg er en typisk «bygger», og trives best når jeg kan kombinere kreativitet og strategi på nye områder. Det får jeg mulighet til nå. Fremover skal jeg jobbe med en større konsernsatsing for Aller Media som ansvarlig redaktør. Det blir et spennende og krevende arbeid, som jeg gleder meg til å ta fatt på. Merkevaren KK vil bli godt ivaretatt av dyktige ledere jeg har jobbet tett med i mange år, sier Werp til Kampanje.

- Fantastiske år
KK har de siste årene falt mye i opplag. Da opplagstallene kom tidligere i år viste de at KK selger i snitt snaue 37.000 blader hver uke. I 2012 var opplaget til sammenligning på over 44.000.

- Jeg har hatt noen fantastiske år i arbeidet med KK-merkevaren, og er veldig stolt av det vi har oppnådd. KK er i dag en merkevare på alle plattformer og som er godt rustet til å møte de nye medievanene. Vi skal fortsatt være ledende på alle plattformer i forhold til målgruppen kvinner og jeg ser fram til å få jobbe med nye vekstprosjekter i Aller Media, sier Werp, som også har hatt det overordnede redaktøransvaret for magasinene Henne og Stylemag.

Overtar KK og «kvinner trend»
Samtidig med at Werp går til nye oppgaver i Aller Media, blir Hilde Beate Berg etter det Kampanje erfarer ansvarlig redaktør for forretningsområdet «kvinner trend». Berg, som har vært utviklingsredaktør i KK det siste året, kom ble hentet fra rivalen Egmont Publishing (daværende Hjemmet Mortensen) sammen med Gjyri Helén Werp i 2008. Hun har vært Werps nestkommanderende i KK siden den gangen. Ellen Wisløff blir redaktør for KKs printutgave og damebladets ansikt utad. Hun har i flere år vært bladets utgavesjef.

Gjyri Helen Werp og Hilde Beate Berg skal begge rapportere til forlagsredaktør Ellen Arnstad innenfor medieområdet «kvinner» i Aller Media.

Les også: Aller og Dagbladet kutter 50 årsverk

Les også: Klubbledere refser Aller-sjefen: - Uforståelig