Før sommeren skal TV 2 avgjøre skjebnen til den 17 år gamle såpeserien «Hotel Cæsar». TV 2 har beordret innspillingspause for staben og skuespillerne i serien, og dersom opptakene ikke plukkes opp igjen, vil kanalen gå tom for nye episoder av serien ved utgangen av året.

Det betyr ikke at TV 2 trekker seg ut av såpebransjen. Etter det Kampanje kjenner til har TV 2 invitert inn en rekke produksjonsselskaper til å pitsje inn nye hverdagsdramaserier til kanalen. Til slutt har TV 2 stått igjen med Nordisk Film TV, som nå konkurrerer med «Hotel Cæsar»-produsent Metronome Spartacus om å komme på lufta neste år.

Nordisk Film TV-sjef Lars Finnland bekrefter at de jobber med å utvikle et hverdagsdrama for TV 2.

- Vi jobber med å utvikle en daglig stripe. TV 2 hadde en utlysning og inviterte inn til konkurranse, og vi la inn et anbud på stripen.

- Tenker nytt
Nordisk Film TV har ennå ikke fått grønt lys til å gå til produksjon med sitt hverdagsdrama. Trolig avhenger det av skjebnen til «Hotel Cæsar»

- Har dere sett til «Hotel Cæsar» for inspirasjon?

- Vi har sett på muligheten til å tenke nytt, uavhengig av utfallet til «Hotel Cæsar», sier Finnland.

- Er det fortsatt liv laga for en daglig såpeserie på tv?

- Det tror jeg, men vi snakker ikke nødvendigvis om en såpeserie. Mitt inntrykk etter å ha vært på tv-messen i Cannes er at drama på plattformer som for eksempel Sumo er et must.

Administrerende direktør Ellen Alveberg i Metronome Spartacus forteller at de avventer avgjørelsen fra TV 2, og ønsker ikke å kommentere TV 2s dramapitsj.

- Vi håper selvfølgelig at TV 2 velger å fortsette med «Hotel Cæsar», sier hun til Kampanje.

Vil ha hverdagsdrama
TV 2s dramasjef Christopher Haug satser gjerne på mer hverdagsdrama, også dersom kanalen velger ikke å gå videre med «Hotel Cæsar». Han avviser likevel at det foregår en konkurranse mellom «Hotel Cæsar» og Nordisk Film TVs hverdagsdrama.

- Dette er et forprosjekt vi har gående som vi synes er interessant, sier han til Kampanje.

- Er det en mulighet for at dere går videre med dette prosjektet dersom dere avslutter Hotel Cæsar?

- Alt er en mulighet, at vi er med å utvikle og utforske nye serier er en prosess vi har pågående hele året.

- Du ønsker deg fortsatt et hverdagsdrama på TV 2?

- Etter 17 år med hverdagsdrama på TV 2, er det noe som står sterkt i TV 2. Hverdagsdramaet er ennå ikke dødt i TV 2.

- Cæsar på vikende front
Tv-sjef Morten Wiberg i Carat spådde overfor Kampanje i fjor høst at TV 2 kom til å sjekke ut av Cæsar.

Les mer: TV 2: - Vurderer Hotel Cæsar

- Jeg tror de er i gang med en styrt avvikling av «Hotel Cæsar» og frigjør litt tid der. «Hotel Cæsar» leverer greie tall, men den er på vikende front, og TVNorge lykkes godt med sin inngang til primetime, sa Wiberg til Kampanje.