I går kveld ble European Digital Awards delt ut i London, og VG mottok to priser; for «Best reader engagement», og minMote fikk pris for «Best new product». Det skriver VG.

Det var VG-lista som vant prisen for «Best reader engagement», med prosjektet «By X» der Sortland endte opp med å vinne at VG-lista skulle arrangeres på tettstedet. MinMote vant for beste nye produkt etter å ha blitt relansert med kommersielle kjøpslenker tidligere i år. MinMote ble nylig felt i PFU for å ha lenket til en Schibsted/Telenor-eid nettbutikk.

- Må vel også tillate meg et ørlite stikk til PFU. Juryen fremhever løsningen der brukerne kan kjøpe klærne som omtales. Kanskje på tide at Norge også skjønner at det er 2015, sier Øyvind Solstad, ansvarlig for leserinvolvering og sosiale medier i VG, til egen avis.

Les ogsså: - VG brøt god presseskikk

NRK fikk prisen for «Best Data & Visualization», og NRK skriver at de vant prisen i konkurranse med tre andre finalister, deriblant BBC og Aftenposten.

Aftenposten vant også pris i klassen for «Best in Tablet Publishing»

Det er World Association of Newspapers and News Publishers (WAN-IFRA) som deler ut prisene under European Digital Media Awards i London.