Når den digitale filmtjenesten Plejmo  lanseres i Norge i dag, er ambisjonene høye. Selskapet hevder at målet er å bli Nordens beste filmtjeneste. Dermed tør de å si høyt at de utfordrer både den suverene markedslederen Netflix, amerikanske HBO Nordic og Itunes, Viaplay og tv-distributørenes filmtjenester.

- Det fysiske DVD-salget har stagnert, mens strømmemarkedet vokser. Med lanseringen i Norge vil Plejmo tilby de norske forbrukerne den aller beste filmtjenesten, sier Ulrika Lindwall, administrerende direktør i Plejmo, i en pressemelding.

Strømmetjenesten Plejmo ble etablert i 2015 etter at svenske Film2home kjøpte konkurrenten Headweb. Selskapet opplyser at det kan skilte med en kraftig vekst på 600 prosent i antall digitale filmutleier. Nå mener Plejmo de er klare for å ekspandere ytterligere i det nordiske markedet. Strømmetjenesten er tilgjengelig i Sverige, Finland, Danmark og i Norge fra og med i dag.

Pris styres av etterspørsel
Plejmo opererer med et bevegelig prissystem som gjør at prisen på alle filmer styres av etterspørsel. Hvis mange leier en film, stiger prisen (maks 49 norske korner), og de mindre populære filmen koster mindre (minst tre norske kroner). I tillegg tilbyr Plejmo gratis filmer.

- Plejmo tilbyr de nyeste filmene når de slippes digitalt. Samtidig har vi det bredeste utvalget av filmer. Vårt bevegelige prissystem vil utfordre abonnementstjenester i streaming, sier Lindwall.

Totalt vil Plejmo tilby omtrent 8000 filmer, innen all sjangere. Filmene vil være tilgjengelig i 48 timer fra leiestart og kan ses på alle enheter som Plejmo er tilgjengelig på, deriblant PC, Mac, Ipad, Iphone, Android og på Samsung SmartTV senere i 2015.

Plejmo vil være tilgjengelig i Norge i beta-versjon fra i dag.

I februar skrev Kampanje at etter to år med kraftig vekst, stagnerer strømming av tv-innhold i Norge. Det merker også Netflix.

Les mer: Netflix-feberen avtar