Hallingdølen er kåret til Årets lokalavis. Prisen ble delt ut under Landslaget for lokalavisers (LLA) landsmøte i Trondheim lørdag kveld.

 Juryen uttaler blant annet at  «Årets lokalavis 2014 er en avis med stor selvtillit, nærhet til leserne og høy kvalitet i alle sjangre. Avisa er ikke redd for å utfordre makten i lokalmiljøet, og tør å sparke hardt i mange retninger. Avisa framstår også som et raust forbilde for mange andre i LLA-familien». Hallingdølen kommer ut tre dager i uken og dekker primært Hol, Gol, Ål, Hemsedal, Nes og Flå kommuner. Avisen har satset tungt på brukerbetaling på nett de siste årene og har stoppet opplagsfallet. Hallingdølen er også blitt tildelt flere designpriser.

Les også: Betalingsmur ga rekord

LLAs jury delte ut hederlig omtale til Fjuken og Svalbardposten. Samme kveld fikk Hallingdølen LLAs hederspris og Kvinnheringen fikk prisen for Årets lokalavisside. Tidligere under landsmøtet ble følgende priser delt ut:

LLAs journalistpris til Vilde Hjertholm Lunde og Per Egil Larsen i Sunnhordland,

Årets lokalavisfoto til Kristian Westgård i Eidsvoll Ullensaker Blad og markedsprisen til Kvinnheringen.

Over 250 avismedarbeidere og bransjefolk fra store deler av landet har vært samlet i to-tre dager i Trondheim.