283.000 så hovedkampen mellom Vålerenga og Strømsgodset på TV 2 i går. På det meste fulgte over 400.000 kampen.

- Vi merker at interessen for norsk fotball stiger igjen. Vi har stor trafikk på alle plattformer på seriestarten og er overbevist om at tidevannet snur. Det kommer ny bølge med entusiasme og interesse rundt vår hjemlige fotball nå, sier Vegard Jansen Hagen.

201.000 så kampen mellom Fredrikstad og Brann på TV 2 Zebra. Sammen med høye seertall for FotballXtra, bidro dette til at TV 2 Zebra var Norges tredje største tv.kanal i går.

- Vi er svært fornøyde med seertallene på seriepremieren på norsk fotball. Mest oppsiktsvekkende er gjerne at Fredrikstad-Brann på ettermiddagstid fra OBOS-ligaen rater like bra som Barcelona-Real Madrid i prime time. OBOS-liga er det nye El Classico. Årets første hovedkamp fra Tippeligaen scorer også høyt. Kun én kamp fra Tippeligaen 2014 ratet bedre enn Vålerenga-Strømsgodset i går, forteller sportsredaktør Vegard Jansen Hagen.

Seertallet bikket en halv milliom da Alexander Kristoff vant Flandern rundt i helgen. Hele sendingen hadde et snitt på 241.000 seere.

- Alexander Kristoff er gull verdt for TV 2s sykkelsatsing. En nordmann som dominerer og vinner de store klassikerne begeistrer og engasjerer. Noe mer enn en halv million seere på målgang i Flandern Rundt beviser, sier TV 2s sportsredaktør Vegard Jansen Hagen.

I fjor hadde Flandern rundt et snitt på 186.000 seere.

- For oss er dette en perfekt start på sesongen der vi legger store ressurser i hele 16 ulike ritt – både vårklassikere, Tour de France og de tre norske etapperittene, forteller Jansen Hagen.