Torsdagens melding fra regjeringen om at vilkårene for slukking av FM-nettet er nådd og at overgangen til DAB dermed er i rute har ikke satt noen punktum for debatten om DAB-teknologien. Tvert imot har den rast på Kampanjes kommentarside og på Twitter i de påfølgende dagene, og det er særlig generalsekretær Per Morten Hoff i IKT-Norge og Tor Fuglevik som har holdt den varm.

Les mer: - DAB er ikke en suksess

Hoff er en av de fremste kritikerne av DAB-teknologien. Nå får han støtte fra uventet hold når Google Norge-sjef Jan Grønbech kaster seg inn i debatten.

- Jeg er mest bekymret for sluttbrukeren. Jeg personlig lytter ikke så mye på radio, men mange gjør det, og hvis FM-nettet slukkes tror jeg de vil få seg en stygg overraskelse. Jeg frykter at utrolig mange ikke vil lytte på radio lenger, sier Grønbech til Kampanje.

Grønbech deltok også på lokalradiokonferansen som ble avholdt fredag. I en serie Twitter-meldinger langer Grønbech ut mot regjeringens beslutning.

«#DAB, tvang og slukkingen av FM nettet drives av en sekt som hever seg over all fornuft.  #dab er like dumt som #wap en gang var,» skriver Google-sjefen og fortsetter:

«Deltok på konferansen om #DAB og nedleggelsen av radiobransjen i dag. Her opptrer @regjeringen mot bedre vitende,» skriver Google-sjefen.

- DAB-radio er i beste fall et teknologisk hvileskjær. Det blir litt som wap. I dag finnes det musikere som ikke vil ha musikken sin på DAB fordi lydkvaliteten er så dårlig. Jo flere kanaler man tar inn på DAB, jo dårligere blir lyden.

- Du skriver også på Twitter at slukkingen av FM-nettet drives av en sekt som hever seg over en hver fornuft. Er det Digitalradio Norge du sikter til da?

- Nei, det var et sitat fra konferansen, fra sjefen for den svenske digitalradioforeningen.

I Sverige kom som kjent den svenske Riksrevisjonen med en knusende kritikk av hele digitaliseringen og den svenske regjeringens planer om å slukke FM-nettet for å i stedet satse på DAB.

Les mer: DAB-slakt «ikke relevant» for Norge

- Hva er fremtidens radioplattform?

- Jeg tror fremtidens radio i veldig stor grad vil styres av mobiltelefonen, akkurat som fremtidens tv allerede gjør det. Når man setter seg inn i bilen, går man bare inn på mobilen og trykker på «send», så kommer lyden ut av bilanlegget.

- Hvorfor har du engasjert deg sånn i dette?

- Jeg er den eneste aktøren som uttaler meg om dette som ikke har noe å vinne. Jeg synes bare det er synd at noen skal ta valget på vegne av sluttbrukeren. Jeg kommer aldri til å kjøpe DAB-radio. Det kommer til å bli en prinsippsak.