At Facebook er en svært nyttig og på samme tid svært sårbar kilde til trafikk, er noe de fleste mediehus har vært klar over. Nå gjør Facebook alvor av bekymringen når de skrur på algoritmen for å prioritere venners innlegg i nyhetsstrømmen på Facebook over innlegg fra andre sider.

Det er særlig to endringer Facebook nå gjør som kan få store konsekvenser for trafikken fra Facebook. Den første er at innlegg som kommer direkte fra vennene dine løftes opp i nyhetsfeeden, på bekostning av innlegg fra sider man liker.

- Vi har lært at mange bekymrer seg for å gå glipp av viktige oppdateringer fra venner man bryr seg om. For folk med mange forbindelser er dette spesielt viktig, fordi det er mye innhold å se hver dag, skriver Max Eulenstein og Lauren Scissors i Facebook i et eget blogginnlegg.

Den andre oppdateringen som vil få konsekvenser for mediehus og andre selskaper er at Facebook drastisk reduserer visninger av innlegg andre venner har likt eller kommenterer på. Slike innlegg vil ifølge Facebook vises lengre nede i nyhetsstrømmen, eller ikke i det hele tatt.

Den gode nyheten for mediehus er at Facebook nå i økende grad tillater at flere innlegg fra én side vises etter hverandre.

- Konsekvensen av disse endringene på distribusjonen til siden din vil variere betraktelig avhengig av sammensetningen av publikummet ditt og aktiviteten din. I noen tilfeller kan rekkevidde og trafikken potensielt gå ned, skriver Facebook-toppene.