Det britiske medieselskapet Bauer Media vil kjøpe detnordiske radiokringkasteren SBS Discovery Radio fra amerikanske Discovery Communications. Oppkjøpet avhenger av myndighetenes godkjennelse. I Norge eier selskapet Radio Norge, som i 2004 gikk på lufta under navnet Kanal 24.

Strømme: - Fantastisk jobb
- Lasse Kokvik og gjengen hans har gjort en fantastisk jobb med Radio Norge og SBS Radio de siste to årene. De har snudd en negativ trend når det kommer til resultater og lyttertall, og leverer i dag både gode resultater og bidrar til bransjens generelle vekst. Timingen er derfor god for å gi stafettpinnen videre. Og vi tror Bauer kan bygge videre på det gode arbeidet som er lagt ned i SBS Radio, sier Harald Strømme, sjef for TVNorge og Discovery Networks, til Kampanje.

Les også intervju med Radio Norge-sjef Lasse Kokvik: Ønsker å fortsette

SBS Discovery Radio når mer enn 10 millioner mennesker daglig i Sverige og Danmark, Norge og Finland.  Selskapet står bak kanaler som Radio Norge, svenske Mix Megapol, danske Nova og finske Iskelmä.

- SBS Discovery radio har svært gode merkevarer, enestående talenter og er godt posisjonert for vekst i landene som elsker radio. Radio har en lys framtid, og vi ser fram til at SBS akselererer veksten og den digitale utviklingen med Bauers ekspansjon og prisvinnende radiovirksomhet i Storbritannia, sier konsernsjef Paul Keenan i Bauer Media i en pressemelding.

- SBS Discoverys radiovirksomhet har hatt gode resultater siden selskapet ble en del av Discovery i 2013. Selskapet går sammen med Bauer Media, som vil lede den neste utviklings- og vekstfasen, sier Dee Forbes, som er  er president og administrerende direktør i Discovery Networks Nord-Europa.

- Viktig forretningsområde
Bauer kaller oppkjøpet en milepæl.

- SBS Radio er markedsleder i Sverige og Danmark og nummer to i Norge. Oppkjøpet av SBS Group er en viktig milepæl i ekspansjonen av vår globaliseringsstrategi, sier utgiver Yvonne Bauer i Bauer Media Group.

- Sammen med print og online, er radio et viktig forretningsområde for Bauer Group. Vi er allerede et av Europas ledende selskaper innen radiosegmentet. Med sterke merkevarer som SBS er grunnlaget også lagt for videre vekst, nå også i den nordiske regionen.

Bauer Media er en av de ledende kommersielle radiooperatørene i Europa. I Storbritannia har Bauer mer enn 60 radiokanaler, inkludert nasjonale merkevarer som Kiss, Magic og Absolute Radio og lokale stasjoner som Bauer City Network, og er Storbritannias markedsleder innen digitallytting. I Polen eier selskapet 50 radiokanaler, inkludert RMF FM, Radio MAXX og RMF Classic, i Slovakia eier Bauer Rádio Expres og i Tyskland har Bauer 25 prosent markedsandel i Radio Hamburg.