I formiddag skrev Kampanje at en ny toppsjef i Aller Media var på trappene. Kort tid senere bekrefter Aller Media i en pressemelding at ny sjef er ansatt. Dag Sørsdahl blir ny administrerende direktør i Aller Media Norge. Han kommer fra stillingen som administrerende direktør for Oslo Nye Teater.

 - Jeg er meget glad og tilfreds med utnevnelsen og ser frem til å arbeide med et team av både dyktige og dedikerte medarbeidere i Aller Media-konsernet, samt fortsette utviklingen av konsernet basert på den unike posisjonen som virksomheten har i markedet i dag, sier Aller Medias nye administrerende direktør i meldingen.

Har jobbet i Schibsted
Han mener Aller Media er godt rustet

- Aller Media-konsernet i Norge har en meget sterk produktportefølje og en lang suksessfull historie. Det er med ydmykhet og dedikasjon at jeg tar fatt på denne oppgaven. Jeg ser frem til fortsatt å utvikle virksomheten hvor mediebransjen er under hurtig forandring. Den nye digitale virkeligheten, kombinert med Aller Medias kjernevirksomhet gir et stort omfang av spennende muligheter, sier Sørsdahl.

Han har tidligere arbeidet i 14 år med såkalt private equity (fonds- og selskapsinvestering), senest i Borea. Før dette har Dag Sørsdahl vært 10 år i Schibsted-konsernet, med ansvar innenfor tv/film i Aftenposten og Schibsted. Dag Sørsdahl har siviløkonomgrad fra Lund Universitetet i Sverige, samt studier på Harvard Business School i USA.

Les også: Avslutter jakten på ny Aller-sjef

- Sterk ledertype
- Dag Sørsdahl vil tiltre stillingen som administrerende direktør for Aller Media-konsernet i Norge ca. 1. september. Mediabransjen og Aller Media er inne i en omstillingsfase hvor gamle forretningsmodeller endres og nye oppstår - og her er Dag Sørsdahls erfaring fra media, kultur og Private Equity en god kombinasjon, sier styreleder Erik Aller i meldingen.

Han beskriver Roger Hansens etterfølger som en solid ledertype.

- Dag Sørsdahl har en sterk lederprofil og hans seneste jobb på Oslo Nye Teater viser i tillegg en evne til å lede kreative mennesker, som utgjør en vesentlig del av vår virksomhet. Det er blant annet disse kvalitetene og erfaringene som gjør at vi mener at Dag er den helt ideelle til jobben som leder av Aller Media-konsernet i Norge, sier Aller.