Svein Larsen, styreleder i Norsk Lokalradioforbund  og daglig leder i storbykanalen Radio Metro, er ikke imponert over innvendingene til Ole Jørgen Torvmark og mener Skandinavia ikke står så samlet som det Digital Radio Norge-sjefen gir inntrykk av.

Les også: DAB-slakt «ikke relevant» for Norge

- Finland sa nei til DAB for mange år siden. Det svenske Post - og Teletilsynet kom med en meget kritisk rapport til DAB for to uker siden og i dag kommer det en grundig rapport fra Riksrevisjonen i Sverige som sier at DAB ikke er noen fremtidsrettet teknologi og noe som forbrukerne ønsker. Svenskene hadde tidligere utsatt dette til 2022 eller 2024. Nå ser det mer ut til at de vil avlyse hele prosjektet, sier Svein Larsen.

Larsen viser også til utviklingen i Danmark.

- Danmarks kulturminister tok for noen dager siden og utsatte hele prosjektet. I Danmark blir det heller ikke noe DAB før i tilfelle langt ut på 2020-tallet om det blir noe i det hele tatt. Her går alle de store aktørene i mot prosjektet, sier Larsen.

Les også: Dansk DAB-skepsis

Svein Larsen har lenge vært kritisk til valget av DAB som fremtidens radioteknologi og er som styreleder av lokalradio opptatt av at fortsatt FM-eksistens for flere av de store lokalradiokanalene.

Han mener det skandinaviske DAB-rykket nå er i ferd med å bli et norsk rykk..

- Det er bare Norge som kjører framover så langt, mens alle andre land bremser fordi de ikke ønsker å slukke FM. Dette burde bekymre norske myndigheter. Vi kan være i ferd med å ta helt gale beslutninger. Det er underlig at det er gått så langt som det har, men det er ikke for sent å snu, sier Larsen.

Larsen viser til at hva Stortinget uttalte da i forbindelse med den store radiomeldingen om digitalisering av radio i 2011 der utviklingen i nettopp Sverige og Danmark ble tillagt særlig vekt.

- Med de beslutninger som nå tas i Sverige og Danmark kan norske myndigheter utsette hele saken i første omgang til 2019, sier Larsen.