I kveld er det opptak til «Nytt på nytt», og det er sesongens siste sending som skal foreviges. Denne gangen er det to medieledere som skal delta på hvert sitt lag; Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen og Dagbladet-redaktør John Arne Markussen.

- To fine fyrer
- Dette er to profilerte medieledere som er naturlig for oss å ha med i Nytt på nytt, ikke minst for de driver med nyheter selv, sier prosjektleder Guri Skavlan i «Nytt på nytt».

Det er også Knut Nærums siste sending, og alt tyder på at det kommer til å bli en Nærum-touch på det meste i denne sendingen.

- Hvorfor har dere valgt akkurat Eriksen og Markussen?

- I tillegg til at de er fine fyrer, er de jo også begge Knuts sjefer. I og med at Knut leverer til både NRK og Dagbladet, sier hun.

Hvordan skal dere markere at det er Nærums siste sending?

- Som man vil kunne se på NRK 1 i morgen, kommer vi til å ha en fin avslutning på sesongens siste «Nytt på nytt», sier Guri Skavlan hemmelighetsfullt.

Gleder seg
Sjefredaktør John Arne Markussen gleder seg til kveldens opptak til «Nytt på Nytt»

- Jeg er ikke morsom, men skal være meg selv. Det jeg vet er at Thor Gjermund og jeg ler godt sammen når vi møtes, sier Markussen.

I 2003 rivaliserte Markussen og Eriksen og sjefredaktørjobben i Dagbladet – og Eriksen trakk det lengste strået. I 2011 var Markussen igjen med i kampen om toppjobben i avishuset og den gangen gikk det bedre. Markussen tror ikke tidligere jobbkamp vil prege «Nytt på nytt»-sendingen.

- Vi har vært kolleger og noen vil vel også si at vi har rivalisert, men det er jo det som er det fine; i bransjen kan man være både kolleger og konkurrenter, og samtidig klare å skille mellom ting slik at totaliteten blir raus, sier Markussen.

Han kan avsløre at han ikke har planlagt sprell av noen slag til opptaket.

- Jeg aner ikke hva jeg går til, men har inntrykk av at det er stram regi på programmet. Dette er jo Knut Nærums siste program, så er det én ting jeg er sikker på, så er det at dette er Knut Nærums sending.

Siste sending: I dag er det opptak til det som blir Knut Nærums siste «Nytt på Nytt»-sending. Her er Pernille Sørensen, Jon Almaas og Knut Nærum avbildet i studio. Foto: NRK

- Men hvor er det morsomst å jobbe – NRK eller Dagbladet?

- Haha! Det er definitivt Dagbladet! Å være kommersiell medieaktør i dag er morsomt og enormt utfordrende. Thor Gjermund og hans folk har det mye mer forutsigbart. I en organisasjon som vår er det flat struktur og kort vei til beslutning – vi har en løpende dynamikk.

- Men du som nordlending synes kanskje østlendinger er kjedelige?

- Nei, men mange vil vel si at vi nordfra får litt gratis på grunn av dialekten. Jeg synes folk sørfra, og østlendinger spesielt, ofte er utrolig kvikke i replikken, så dette blir nok bra, avslutter han.