Kun 231.000 fikk med seg starten på «Tørnquistklubben» på TV 2 med Einar Tørnquist, Sigrid Bonde Tusvik og Morten Ramm. Panelshowet slekter på «Torsdagsklubben» på samme kanal, og er Tørnquists første program for TV 2 etter å ha ledet «Tørnquist Show» på VGTV.

- Dette er faktisk en bra start for et panelshow å være. Det går alltid litt tid før panelet og publikum blir godt kjent og vi har stor tro på at seertallene vil øke i ukene som kommer. Premiereprogrammet fikk knalltøff konkurranse fra «Debatten» på NRK, som hadde høyaktuelle gjester rundt Norwegian-streiken - ukas desidert mest omtalte sak, sier programdirektør Jarle Nakken.

Andelen ble på 14,7 prosent blant alle over 12 år og 22 prosent i 20-49.

Tv-sjef Marianne Massaiu i mediebyrået Mediacom mener TV 2s forklaring ikke holder helt vann.

- Det er ikke nødvendigvis samme publikum på «Tørnquistklubben» og «Debatten». Sett opp mot konkurransen, bør de ikke være veldig fornøyd med dette tallet, sier hun til Kampanje.

«TV 2 hjelper deg» gjorde det bedre tidligere på kvelden og satte sesongrekord med 517.000 seere. «Matkontrollen» hadde 330.000 seere.

- Ellers er vi strålende fornøyde med at «TV 2 hjelper deg» i går satte sesongrekord og passerte 500.000 seere og at vår nylanserte humorkanal TV 2 humor fortsetter å vokse. Dette lover godt for tiden framover på TV 2, sier  programdirektør Jarle Nakken.