446.000 seere fikk med seg premieren på «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis» på TVNorge søndag. Det er opp 50.000 fra premieren i fjor og er samtidig det høyeste premieretallet på fem år.

- Det er utrolig gøy at supersøndagen vår sitter i år igjen. Vi var ekstra spente på hvordan det ville gå med «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis» i år, ettersom vi gikk i direkte konkurranse med «Robinsonekspedisjonen» på TV 2. Etter å ha ventet såpass lenge med hovedpremierene våre føles det ekstra godt å få en sånn pangstart, sier Eivind Landsverk, programdirektør i Discovery Networks og TVNorge.

308.000 så «Robinsonekspedisjonen» på TV 2, som gikk i konkurranse med TVNorge-satsingen i sin første time.

Realityveteranen har mistet over 170.000 seere siden premieren 8. januar.

- TVNorge har all grunn til å være strålende fornøyde med sin premieresøndag, og det er ingen tvil om at vi gjerne skulle sett noe høyere seertall for «Robinsonekspedisjonen», sier programdirektør Jarle Nakken i TV 2.

Tv-sjef Morten Wiberg i Carat tror det blir vanskelig for TV 2 å slå tilbake.

- Det ser ikke bra ut for utviklingen når den har falt 480.000 til 308.000. Jeg ser heller ingen muligheter til at den skal løfte seg nevneverdig når TVNorge har fått en så bra start på sine konsepter. Det skal en del til for at TV 2 skal kunne stjele seerne tilbake, sier han til Kampanje.

Senere på kvelden satte TVNorge i gang vårens humorsatsing med sesongpremiere på «Neste sommer» og «Thomas Giertsen: Helt perfekt». 469 000 fikk med seg premieren på sesong to av «Neste sommer». Det er 65.000 færre enn i fjor. 396 000 fikk med seg «Thomas Giertsen: Helt perfekt», som nå er inne i sin femte sesong. Det er 2.000 under fjorårets rekordpremiere.

- «Neste sommer» fikk ekstraordinære premieretall i fjor. Vi faller litt fra den gang, men starter likevel over snittet for fjoråret. Det er vi veldig godt fornøyde med. Vi er også veldig fornøyde med premieretallene på «Thomas Giertsen - Helt perfekt», som starter på samme nivå som rekordpremieren i fjor, og dermed også over snittet for sesongen, sier Landsverk.

Morten Wiberg mener mye allerede er gjort for TVNorge med gårsdagens premierer.

- Dette er en etterlengtet seeropptur for TVNorge. De har hatt det tungt i starten av året. Nå tror jeg mye er gjort for at de skal kunne lykkes bra fremover, sier han.