Det er Dagbladet som skriver at det for tiden går advokatbrev mellom TV 2 og VG. Striden dreier seg om at TV 2 liker dårlig at VG Nett fritt bruker videoklipp fra engelske Premier League. Kampanje har tidligere skrevet at TV 2 betalte 700 - 800 millioner kroner for de norske rettighetene i tre år.

- Det er uklart hva som er lov og hva som ikke er lov, dette er ikke noen rett fram problemstilling. Vi i TV 2 ønsker kontroll over bruken og likhet for loven. Det må være en sammenheng mellom hvor mye man betaler og hvor mye man får, sier TV 2s rettighetssjef Bjørn Taalesen til Dagbladet.

Stridens kjerne er endringer i åndsverkloven fra 2013. Der ble det slått fast at om noen har kjøpt eksklusive rettigheter til et evenement, slik TV 2 har gjort, kan andre aktører fritt bruke opp mot 90 sekunders film fra dette uten å måtte betale noe form for vederlag, slik VG gjør. Forutsetningen er at hendelsen regnes for å være av nasjonal interesse.

Ifølge redaktør Torry Pedersen i VG er det ingen tvil om at de største fotballkampene fra England har nasjonal interesse i Norge.