Det er det danske mediekonsernet Egmonts store dag og selskapet slipper mandag tall for alle sine virksomheter.

Først ut var TV 2 som med overgangen til ny pensjonsordning kunne legge frem tidenes resultat i den kommersielle tv-kanalen. Mandag morgen er også ukebladforlaget Egmont Publishing klar med sine tall og de viser at ukebladgiganten som gir ut blader som Hjemmet, Norsk Ukeblad, Vi Menn og Det Nye legger frem et overskudd før på skatt 153 millioner kroner.

Les også: Over 700 millioner i TV 2-overskudd

Resultatet er svakere enn på samme tid i fjor da tilsvarende tall var på 165 millioner kroner. I en pressemelding fra Egmont Publishing heter det at «systematiske arbeid med innhold, kostnadstiltak og modernisering har samlet gitt et godt resultat».

- Store omstillinger
Den nye Egmont Publishing-sjefen Espen Asheim mener det er grunn til å være fornøyd med året Egmont Publishing i Norge har lagt bak seg.

- Vi leverer et resultat for 2014 som vi er godt fornøyde med. Det har vært et år med store omstillinger i alle deler av mediebransjen. At vi holder oss så stabilt resultatmessig vitner om at det vi gjør er riktig, sier administrerende direktør Espen Asheim i Egmont Publishing.

Omsetningen i selskapet falt svakt til 1,1 milliarder kroner, en nedgang på 3,3 prosent eller snaue 40 millioner kroner.

Egmont Publishing er den største aktøren i ukebladmarkedet med en markedsandel på 55 prosent på printopplag, men også på digitalt sier Asheim at selskapet øker kraftig.  

Les også: - Alt kommer på Snapchat likevel (krever innlogging)

- Våre store printmerkevarer forsterker sin solide posisjon i opplagsmarkedet og øker i lesermarkedet. En sterk digitalvekst forteller videre at vi beveger oss i takt med brukerne. Forbrukernettstedet klikk.no fortsetter å øke, og vi har styrket satsningen rundt nisjenettstedene foreldre.no og kvinneguiden.no. I tillegg har våre digitale siter superlike.no, fitnessbloggen.no, tusenideer.no og kiddly.no startet godt. Vårt fotavtrykk er bredere enn noensinne, og annonsørene er i ferd med å få øynene opp for at vi er en stor multikanal breddepublisist, sier Asheim.

Det er likevel en kjent sak at Egmont møter utfordringer i annonsemarkedet. De siste årene har mediebyråene sviktet ukepressen som annonsekanal og har redusert investeringene sine i denne kanalen med 150 millioner kroner de siste to årene.

- Vi er i et tøft marked med hard konkurranse fra mange nye aktører. Dette stiller andre krav til oss. Formelen for publishingvirksomhet i Norges suksess er systematisk jobbing med modernisering og å tilpasse produktene, organisasjonen og kostnadene til en medievirkelighet som er i sterk endring. Dette vil fortsette inn i 2015, sier Asheim.

Bedre i Kids
Egmont Publishing i Norge består av de to juridiske selskapene Egmont Publishing AS og Egmont Kids Media Nordic AS. Også Kids-divisjonen legger i dag frem tall og de viser at selskapet har fått kontroll med kostnadene. For til tross for fortsatt inntektsfall, økte overskuddet fra 20 millioner kroner i 2013 til 33 millioner kroner i 2014.

Omsetningen falt fra 436 millioner kroner til 409 millioner kroner.

Her ser du alle tallene til Egmont Publishing for 2014. Alle tall i MNOK.

Egmont Publishing 2014 2013 Endring i %
Driftsinntekter 1.117 1.156 - 3,3
Driftsresultat 138 151 - 8,6
Resultat før skatt 153 165 - 7,2

 

Her ser du alle tallene til Egmont Kids for 2014. Alle tall i MNOK.

Egmont Kids 2014 2013 Endring i %
Driftsinntekter 409 436 - 6,1
Driftsresultat 31 11 181
Resultat før skatt 33 20 + 65