Tirsdag denne uken kom det et ras av nye opplags- og lesertall fra en samlet norsk avis- og ukepresse. Tallene viste at leserfallet for avisene tiltar i styrke, med en nedgang på over ti prosent, vesentlig ned fra tilsvarende periode i 2013 da fallet var på snaue fire prosent.

Les også: - Papirfallet større enn ventet

De nye tallene viser samtidig at det nå er flere som leser aviser digitalt enn på papir.

60 prosent av alle nordmenn leser en digital avis hver dag, mot 58 prosent som leser en papiravis, ifølge TNS Gallup.

Den store veksten skjer nå på mobilen som har en daglig dekning på 54 prosent.

Overgangen fra printprodukter til digitale produkter setter også spor i de enkelte avishusene. 2014 innebar et historisk skifte for Aftenposten.

- Abonnementsinntektene er for første gang større enn annonseinntektene. I fjor falt inntektene fra rubrikkannonser, men samtidig lyktes vi med å øke abonnementsinntektene med åtte prosent totalt, sier Espen Egil Hansen, sjefredaktør i Aftenposten, til egen avis.

Da Schibsted la frem tall for fjorårets 4. kvartal var reklameomsetningen til de fire abonnementsavisene på papir, Aftenposten inkludert på snaue 1,4 milliarder kroner, mens abonnementsinntektene var på 1,3 milliarder kroner.

Når både papir- og digitalopplaget slås sammen er Aftenposten Norges største avis med et totalopplag på nesten 222.000.

Lesertallene viser imidlertid at VG er desidert mest lest. De har et daglig snitt på 1,9 millioner lesere på nett og 1,2 millioner på mobil.