TV 2 fikk tirsdag som eneste medium tilgang til en ny rapport om norske banker fra det offentlige organet Konkurransetilsynet. Tidligere samme dag hadde to andre medier bedt om å få se rapporten, men fikk nei. De måtte vente til TV 2 hadde sendt sin sak, skriver Klassekampen.

Pressens offentlighetsutvalg reagerer.

– Det er ikke akseptabelt. Hvis Konkurransetilsynet gir en bred, offentlig rapport til TV 2, kan ikke tilsynet holde den tilbake når andre journalister spør etter den, sier Siri Gedde-Dahl, leder for utvalget, til Klassekampen.

Klassekampen skrev forrige uke at utvalget vil ha slutt på avtaler om eksklusivitet som hindrer medier i å få tilgang til og omtale offentlig informasjon.

- Hovedregelen er at vi gir alle som ønsker det nyheter fra Konkurransetilsynet samtidig. Men noen ganger gir vi fortrinn til medier som viser spesiell interesse for en sak, dersom det er en sak der det er mulig for oss å gjøre det, sier Torny Aarbakke, kommunikasjonsdirektør i Konkurransetilsynet.