I formiddag kunne Kampanje melde at 42 personer må gå i Egmont Publishing. Det skal gi mediehuset besparelser på 40 millioner kroner. De ansatte ble varslet om kuttene på et allmøte i dag. Samtidig ble det klart at bladgiganten fikk et overskudd før skatt på 156 millioner kroner i fjor.

Det er i første rekke journalister, redigerere og deskarbeidere som berøres av kuttene som i Egmont Publishing går under navnet «Optimal Redaksjonell Publisering» (ORO), og som Kampanje omtalte første gang i januar. Men årsverkstallet kan bli justert opp med noen årsverk.

- Ingen hyggelige tall
De ansatte mottok beslutningen med ulike reaksjoner i formiddag.

-  42 personer av 168 redaksjonelle ansatte er 25 prosent helt eksakt.  Det er jo mange årsverk - og det er ingen hyggelige tall. Det er heller ikke hyggelig for dem som nå må slutte. Vi forstår at ledelsen må gjøre noe med organiseringen og kostnader, men uansett er det ikke hyggelig for dem som må forlate Egmont. Vår oppgave er å støtte dem nå, sier klubbleder Alexander Berg Jr. i Egmont Publishing til Kampanje.

Les mer: Slik rammer Egmont-kuttene de ansatte

Les mer: Svakere fra bladkjempe

Frykter ikke full nedbemanning
For to uker siden skrev Kampanje at Egmont Publishing, som er Norges største bladutgiver, vil erstatte flere fast ansatte journalister med frilansere. Samtidig ble planene om full nedbemanning av journalistene skrinlagt.

-  Er det bare et spørsmål om tid før så å si alle redaksjonelle ansatte blir outsourcet?

- Jeg håper ikke det og jeg har heller ikke fått noen signaler om det går den veien.  Jeg håper ledelsen vil se verdien av å ha egne journalister, redigere og deskere. Det ligger en stor verdi i å ha eget kreativt miljø her i huset. Jeg har fått tydelige signaler på at dette ikke er en mellomstasjon på veien mot full outsourcing. Derfor har jeg klare forventninger om at vi skal ha et kreativt miljø i fremtiden, sier Berg.

Nå starter forhandlingene mellom ledelse og ansatte om sluttpakker. De ansatte får tilbud om såkalt omstillingsstøtte. Det vil si hjelp til videreutdanning eller karriereveiledning. En tredje variant for noen ansatte er Avtalefestet Pensjon (AFP). Inntektssikring ligger i bunnen av sluttpakkene, men det skal ikke være snakk om store vederlag.

Les også: Egmont outsourcer journalister

- Håper på frivillige løsninger
- Vi håper dette vil løse seg ved frivillighet. Det vil si at de som slutter får ta med seg en sluttpakke og starte et nytt arbeidsliv, sier Berg til Kampanje.

- Vil noen av dem som slutter inngå frilansavtaler med Egmont Publishing?

-  De står helt fritt til å jobbe frilans for Egmont etter at de har forlatt selskapet. Det som er ulovlig at er at det sies opp folk og så kjøpes tjenestene så kjøpes tjenestene fra selvstendige oppdragstakere