Den nye norske MTG TV-ledelsen, med blant annet digitaldirektør Jørn Korbi i spissen, skal bygge opp et nytt nettsted som heter Gossip. Det nye nettstedet er et videobasert underholdnings­nettsted med norske og internasjonale kjendisnyheter og satsingen er spesielt rettet mot jenter i alderen 15-29 år.  

- De digitale tjenestene er svært viktige for å nå yngre seere og seere og brukere som ikke har tilgang til lineær-tv i sin husstand. Med Gossip ønsker vi nå å forsterke tilbudet av relevant innhold særlig for denne målgruppen, sier digitaldirektør i MTG TV, Jørn Korbi, til Kampanje.

Tenker pan-skandinavisk
Det nye nettstedet er Gossip.no er ikke utelukkende en norsk satsing. Korbi sier til Kampanje at det nye kjendisnettstedet vil være del av en større, skandinavisk satsing og et felles satsingsprosjekt for de skandinaviske MTG landene. I Sverige og Danmark ble nettstedet lansert under navnet JuicyPlay i desember.

At Gossip kommer til å satse på levende bilder og video mener Korbi vil gjøre det nye nettstedet unikt i et allerede overbefolket markedet for kjendisnettsteder. De største sidene her i dag er VGs Rampelys, Kjendis.no og Side2.

- Det som er det unike er at dette er et videobasert nettsted. Ja, det er mange aktører, men akkurat i forhold til Gossip så vil levende bilder være hovedproduktet og vår styrke ligger i at det er dette vi driver med hver eneste dag. Nå tar vi det enda et steg videre i en helt ny og relevant pakketering for en målgruppe som vi tror vil ha stor glede av den plattformen, sier Korbi.

- Men det er mange om beinet her?

- Ja, men vi har levende lyd og bilder også vil vi ha kontinuerlig, nyhetsaktuelt innhold, sier han.

Tenker web-tv-reklame
Ifølge Korbi vil Gossib legge ut videoinnslag fra både tv-kanaler som har distribusjonsavtale med MTG TVs satellitt-tv-plattform Viasat, som for eksempel MTV, innkjøpt materiale fra de store Hollywood-studioene og egenprodusert innhold.

- Det som er veldig fint for vår del er at vi jobber i MTG og har selskaper som MTGx i stallen. Vi er allerede en stor kjøper av levende bilder og lyd og har partnere som vil være med å presentere innholdet sitt, sier han.

Inntektene til Gossip vil komme fra salg av web-tv-reklame og Korbi sier satsingen er drevet mye frem av den sterke veksten i dette markedet og ikke minst den sterke etterspørselen etter web-tv-seere.

- Hoveddriveren på inntektssiden vil være digitalt salg av web-tv-reklame, men vi ser også at denne typen tjenesten fungerer veldig bra på mobil, sier Korbi.

Tenker web-tv: Digitaldirektør i MTG TV i Norge, Jørn Korbi.

Det er med andre ord to vekstmarkeder MTG går inn i med den nye tjenesten. Det er ikke mange årene siden dette markedet ble anslått til å ligge på rundt 100 millioner kroner, men det samlede markedet for web-tv-reklame i 2014 er anslått til rundt 300 millioner kroner etter å ha vokst med rundt 50 prosent.

Les også: Tror på web-tv-reklame til 100 mill.

- Det er uttalt at dette er et marked som kommer til å vokse og vi i ønsker å produsere masse varelager og godt varelager, sier Korbi.

- Er dette den største satsingen dere gjør i år?

- Det er en viktig satsing. Den største satsingen for oss er å bygge TV3 i Norge, men dette kan bli et veldig viktig ben, sier Korbi.

Ansetter redaktør
I tillegg til internasjonale klipp, vil satsingen også ha lokalt produsert innhold. Korbi lover et bredt tilbud av norske underholdningssaker og egenprodusert norsk innhold.

- Vi vil ha en lokal redaksjon som kommer til å jobbe med prodcuktet også har vi en pan-skandinavisk redaksjon som jobber med produktet, sier han.

- Hvor mange vil jobbe lokalt?

- Prosjektet vil bli definert litt underveis samtidig som vi har mennesker som vi kommer til å dra veksler på internt i konsernet. Vi har også hentet inn en redaktør til å drive Gossip, sier Korbi.

Redaktør for kjendisnettstedet blir Raymond Henriksen som hentes hjem etter å ha bodd og studert i New York. Han har bakgrunn som artist, skuespiller i tillegg til å ha vært med å arrangere flere av de største konsertene blant annet på Telenor Arena. 

- Vi tar lett underholdning seriøst. Underholdningsnettsiden Gossip er unik fordi den er videobasert og vi skal gi brukerne et innblikk i kjendisenes hverdag, sier Gossip-redaktøren.