Janaur ble en ny rekordmåned for VGTV med 777.000 visninger i snitt hver dag på nett. Det er den beste måneden i VGTVs historie, og er en vekst på 51 prosent sammenlignet med samme måned i fjor.

- Det er ingen enkelthendelser som gjør at vi gjør det så sterkt i januar, men summen av flere forhold. Store nyhetshendelser som tragedien Frankrike og Martin Ødegård i Spania, vårt nye programkonseptet «Spårt» og nye sesong av «Oljebarna» viser noe av bredden til VGTV, og har vært blant innholdet som har bidratt sterkt til at januar ble en så god måned, sier VGTV-sjef Helje Solberg.

«Oljebarna» topper listen over de mest sette programmene på VGTV i januar.

- I dokumentarserien «Oljebarna» portetterer vi unge mennesker i Norge, på godt og vond. Sesongpremieren «Perfekt» har så langt hatt over 400.000 visninger, også det er veldig gode tall, sier Solberg.

Hun knytter den nye seerrekorden på VGTV til VGs store satsing på levende bilder, som også inkluderer den lineære tv-kanalen, som ble lansert på Canal Digitals plattformer i november.

- Det at VG har gått lineært er først og fremst en satsing på levende bilder på alle plattformer. Det sier seg selv at dette innebærer også en betydelig større digital slagkraft, som vi nå nyter godt av. I løpet av få måneder har vi doblet bemanningen, og er i dag 61 medarbeidere. Vi produserer nå innhold på et nivå vi ikke var i nærheten av for noen måneder siden, og vi lærer for hver dag mer og mer om hvordan vi best kan gjøre dette.

Satsingen har imidlertid ikke skapt noen bølger i det tradisjonelle tv-markedet. I januar samlet VG kun 0,1 prosent av alle tv-seerne over 12 år. I målgruppen 20 til 49 år var andelen på 0,2 prosent. Tv-seerne så i snitt under ett minutt av VGs nye tv-kanal hver dag.

- Kanalen lineært er under utvikling og helt i startfasen. Vi har ambisjoner om en bedre markedsandel enn dette, og det jobber vi med kontinuerlig. Vi er forberedt på at dette vil ta tid. Men som sagt, det viktigste er at vi med satsingen vi nå gjør, tar en solid posisjon når det gjelder levende bilder på alle plattformer VG distribuerer innhold på, sier Solberg.

Den forrige VGTV-rekorden var på 713.000 visninger i november 2014, og før der igjen i mai 2012, med rettsaken mot Anders Behring Breivik og Justin Biebers norgesbesøk som to av forklaringene.