«Robinsonekspedisjonen» gjorde sin debut på TV 2 i går etter at kanalen kjøpte konseptet av TV3. Som forventet fikk programmet, som omtales som alle realityseriers mor, et løft i sitt nye hjem.

I snitt 480.000 benket seg ned for å se første episode på TV 2. Første del trakk 440.000 seere, mens 537.000 fikk med seg andre del, som ble sendt etter nyhetene, sporten og været.

Årets Robinson-premiere er dermed den mest sette noensinne, foran premieren på TV3 i 2010 som hadde 449.000 seere. Også sesongrekorden kan stå for fall dersom seertallet tar seg opp. For TV3s del kom den så tidlig som i 2000 med 505.000 seere på alle episodene.

- Vi har brukt flere måneder på å klippe dette sammen til resultatet vi fikk se i går kveld. Vi har ønsket å gi dette en sterk TV 2-profil, og føler vi har lyktes godt. Det er gjort en formidabel innsats både av produksjonsselskapet Strix og fra interne krefter i TV 2 i forkant av premieren, sier TV 2s programdirektør Jarle Nakken.

Da forrige sesong hadde premiere på TV3 i 2013 fulgte i snitt 295.000 med. Hele sesongen endte med et snitt på 228.000 seere, som er det nest laveste sesongsnittet i Robinson-historien, etter 216.000 seere i 2007.

- Klarte ikke gi vekst
Måler man derimot opp mot TV 2s egne tall på søndager tidligere i vinter, ble gårsdagens Robinson-premiere en nedtur. Programmet har tatt over sendetiden til «Tjukken og lillemor», som leverte et snitt på 725.000 seere.

- Robinson har som oppgave å gi TV 2 vekst på søndagene. Det klarte de ikke. Delvis fordi «Tjukken og lillemor» leverte utrolig, og hadde en markedsandel på opp mot 40 prosent. Til sammenligning ga Robinson 27 prosent andel, sier tv-sjef Marianne Massaiu i Mediacom til Kampanje.

- Robinson treffer som forventet noe eldre på TV 2 enn hva den gjorde på TV3, legger hun til.

Ris og ros
Gårsdagens premiere ble møtt med blandet kritikk av tabloidene. Dagbladets anmelder lot seg irritere av den lange pausen med nyheter, og ga terningkast tre.

Les mer: - Rett og slett frekt

- For TV 2 har av en eller annen grunn lagt inn ei lang pause midt inni programmet. At seerne må vente i tre kvarter for å se hvem som ryker ut, er rett og slett frekt, sier Jan Thomas Holmlund.

«Robinsonekspedisjonen» hadde urpremiere på TV3 i 1999. Årets sesong er den 14. i rekken og altså den første på en annen kanal.