I dag er det blitt klart at TV 2 kjøper den norske betal-tv-kanalen C More fra svenske Bonnier.  Dermed har den nye TV 2-sjefen Olav Sandnes lykkes i å sette ballen i mål etter en svært lang og omstendlig prosess.

Administrerende direktør og sjefredaktør Olav T. Sandnes i TV 2 omtaler avtalen som positiv, både for TV 2 og for seerne.

- Vi ser frem til å forvalte og videreutvikle alle de attraktive og gode rettighetene vi nå overtar. Gjennom avtaler med alle de sentrale distributørene og TV 2 Sumo vil alle norske seere få tilgang til dette innholdet, sier Sandnes.

Allerede i januar i år kunne Kampanje avsløre at TV 2 lå i eksklusive forhandlinger med Bonnier om et kjøp av C More. Også store nordiske og internasjonale selskaper som Discovery og MTG har fulgt C More-prosessen tett.

På ballen: TV 2-sjef Olav Sandnes setter ballen i mål og kjøper C More etter over to år med forhandlinger.

I over to år har svenske Bonnier jaktet en ny løsning for betal-tv-kanalen som de siste årene har tapt enormt med penger på den norske virksomheten.

Les også: C More har tapt én milliard

Tapene skyldes i all hovedsak investeringen på 1,1 milliarder knyttet til den norske Tippeligaen.

Det er imidlertid kun sportsdelen av C More som TV 2 kjøper. Ifølge en melding fra TV 2 heter det at kanalen kjøper C More Sport og dermed overtar rettighetene til fotballserier som Tippeligaen, La Liga og Serie A. 

Filmdelen blir i Bonniers eie, men TV 2 «inngår en langsiktig og eksklusiv avtale om salg og markedsføring av C More Film i Norge», heter det i meldingen.

- Samarbeidet mellom C More og TV 2 i Norge vil skape bedre forutsetninger for en bærekraftig løsning i et konkurranseutsatt medie- og tv-marked i stor forandring. Et marked som ikke lenger bare er nasjonalt eller nordisk, men stadig mer globalt. Avtalen og samarbeidet fører til at det nå blir enklere for norske forbrukere å oppdage C Mores sterke premiumprodukt, sier Manfred Aronsson, administrerende direktør i nordiske C More Entertainment AB.

Jobbet med salget: Manfred Aronsson har den siste tiden vært sjef i C More i Norden og har vært den som har jobbet med salget av kanalen til TV 2.

Må til Konkurransetilsynet
Overtakelsen må godkjennes av Konkurransetilsynet. Inntil godkjennelse foreligger, vil TV 2 og C More opprettholde sine uavhengige salg av film- og sportsprodukter som tidligere.

Discovery-sjefen Harald Strømme har allerede varslet at han vil be Konkurransetilsynet se på saken ettersom han mener TV 2 med kjøpet av C More vil få en altfor dominerende posisjon i det norske tv-markedet.

Les også: Vil stanse TV 2s kjøp av C More

Også konkurransedirektør Christine Meyer har vært opptatt av at forbrukerne skal ha mulighetene til å velge betal-tv-fotball fra flere forskjellige tilbydere.

Les også: Frykter nytt Tippeliga-monopol på TV 2

All norsk fotball er dermed tilbake på TV 2 etter at kanalen i 2005 bladde opp én milliard kroner for å vise den norske fotballkanalen. I tre år var TV 2 enerådene på norske fotballbaner, men kanalen ble senere presset tilbake på banen av aktører som Altibox og C More. Nå svarer TV 2 med å kjøpe C More.

- Glad for norsk fotball
TV 2-sjef Olav Sandnes ekstra tilfreds med at hele den norske Tippeligaen er tilbake hos TV 2.

- Vi er glad for at TV 2 igjen får muligheten til å tilby det norske folk alle kampene i Tippeligaen, sier Sandnes.

Han varsler at TV 2 ønsker å bidra til et nytt løft for norsk fotball, og vil utvide og ytterligere satse på den redaksjonelle dekningen av fotballen når TV 2 nå kan presentere et komplett tilbud av Tippeligaen.

TV 2 har hatt et langt og tidvis iskaldt forhold til fotball-Norge. Konflikten nådde sitt klimaks etter at Norges Fotballforbund og Norsk Toppfotball solgte rettighetene til C More i 2011 på en svært kontroversiell måte. Fotball-Norge solgte retttighetene til svenske Bonnier, uten at TV 2 en gang fikk lov til å by på rettighetene.

Les også: - Vi blir aldri venner igjen

- Vi ser frem til et tett og konstruktivt samarbeid med norsk fotball både på klubb- og forbundsnivå. Ved at alle kampene samles hos TV 2 kan vi utvikle samarbeidet og produktet videre og gi alle tilhengerne som følger fotballen og som ser frem til Tippeligastarten i april et enda bedre samlet tilbud, sier Sandnes.