Tirsdag kveld gikk Gullenken av stabelen som en del av Social Media Days i Oslo. Der ble tradisjonen tro årets sosiale medier-personlighet kåret. Det var Ingeborg Volan, sosiale medier-sjef i NRK, som fikk det som kanskje er prisutdelingens gjeveste pris.

Juryen skryter av Volans innsats i sosiale medier:

- Få har hatt like stor innflytelse på sosiale medier-feltet i Norge som Ingeborg Volan - det siste året såvel som de foregående seks årene. Hun har vært en av innovatørene innen sosiale medier siden hun som fagmedarbeider på Institutt for journalistikk holdt Norges første kurs i sosiale medier for journalister i 2008, står det i juryens begrunnelse.

Volan sier hun ble overrasket over å motta prisen som tidligere har gått til Anita Krohn Traaseth, Hans-Petter Nygård-Hansen og Ingvild Moen.

- Jeg er så overrasket, jeg synes ikke selv jeg er så viktig. Det å bli sett av folk som har vært fagpersoner for meg i syv-åtte år gjør meg dypt rørt, sier hun til Kampanje.

- Må gjøre mye feil
Meri Sorgaard i SMFB Engine fikk pris for årets ildsjel. Også hun var rørt.

- Jeg begynte nesten å gråte da jeg ble nominert. Jeg var ikke klar over at jeg har gjort så mye inntrykk. Det som kanskje har vært min største kjepphest har vært å høre på alle. Det er de menneskene i en stor organisasjon man kanskje ikke tenker på som er viktigst. De er så mange, og sammen er det et sterkt standpunkt, sier hun.

Espen Grimmert i Iprospect fikk pris for årets sosiale medier-rådgiver.

- Jeg er veldig takknemlig over å bli anbefalt av så mange kunder. Godt sosiale medier-arbeid krever at flere jobber sammen, og jeg har det aller morsomst når jeg har kunder som har bestemt seg for å finne den beste måten å bruke sosiale medier på, og skjønner hvor vanskelig det er. Man må være djerv nok til å prøve noe nytt, og streng nok til å måle mye og forkaste det som ikke er viktig. Man må gjøre mye feil, sier han til Kampanje.

Widerøe årets Facebook-side
Samtidig ble årets Facebook-side kåret. P3 Morgen, Widerøe og Skandiabanken fikk alle diplom for sine Facebook-sider, men det var Widerøe som gikk helt til topps og danket ut konkurrentene. Ingen fra Widerøe var til stede.

Langrennslandslaget fikk pris for årets beste tweet.

Les mer: Smørebom ble årets tweet

Trigger og Plan Norge fikk pris for beste kampanje i sosiale medier for Stopp bryllupet. Telenor fikk pris for beste kundeservice i sosiale medier. Altibox fikk prisen for beste sosiale medier-organisasjon. EY fikk pris for beste HR-prosjekt i sosiale medier. Fanbooster ble årets sosiale medier-byrå. Comfort Hotels fikk pris for årets overraskelse for sin Dear Tripadvisor-kampanje.