Telenor Norge-sjefen Berit Svendsen sier hun følger nøye med på det som skjer i utlandet.  Kvelden før Telenor la frem sine regnskapstall for 2014 på Fornebu i går, ble det kjent at den gamle, britiske telekjempen British Telecom fortsetter å øke investeringene på attraktivt innhold og da fortrinnsvis sport og fotball for å sikre nye kunder i bredbåndsmarkedet.

Les også: Telenor tjener på Netflix-boom

BT smalt tirsdag denne uken nesten én milliard pund på bordet for å sikre seg to av de totalt syv fotballpakkene til Premier League etter en budkamp med Sky som sikret Premier League rekordsummen 5,14 milliarder pund eller opp mot 60 milliarder kroner. Det var en prisvekst på hele 71 prosent.

Les også: - En formidabel prisøkning

- Det er spennende det BT gjør og vi kommer til å følge med på hva de gjør. Men det er en forskjell på Telenor og BT. Det er jo lenge siden de har hatt en mobilvirksomhet. Det er en «asset» vi har som de ikke har, sier Svendsen.

Det var i 2012 at BT for alvor kastet seg over tv-markedet for å utfordre «fotballmonopolet» til satellitt-tv-kanalen Sky som eies av Rupert Murdoch. BT lanserte tv-kanalen BT Sports som ble tilbudt eksisterende og nye bredbåndskunder gratis mot at husholdningene tegnet abonnement.

- Det er jo ikke tvil. Vi ser hvordan tv og levende bilder fungerer som en driver i dette markedet, sier Svendsen.

Den sterke satsingen til British Telecom på engelsk fotball skjer samtidig med at en ny fotballavtale i Norge skal tegnes ut og struktureres. Terje Svendsen, styreleder i salgsselskapet til Norges Fotballforbund og Norsk Toppfotball, Fotball Media, sa i går til Kampanje at «i løpet av 2015 skal [Fotball Media] ut med en ny avtale».

- Vi melder oss ikke ut
Berit Svendsen sier at hun ikke ønsker å kommentere hvilken rolle Telenor kommer til å innta denne gangen i forhold til norsk fotball og et mulig bud på disse rettighetene, slik som BT i går gjorde i Storbritannia.

Les også: Kjøper Premier League-fotball for 60 milliarder

- Det får vi komme tilbake til på et senere tidspunkt. Det er for tidlig å si noe om dette nå, sier Svendsen.

- Betyr det at det er noe dere kommer til å vurdere?

- Vi vurderer alle muligheter og vi ser jo hvor viktig fotball er spesielt for kringkastingsvirksomheten vår Canal Digital. Eksklusivt innhold er viktig og det er mange som ønsker seg fotball, sier hun.

- Så dere melder dere ikke ut av denne kommende budkampen?

- Nei, vi melder oss ikke ut. Men jeg tror ikke skal si så mye konkret om dette, sier Svendsen.

Telenor har flere ganger flørtet med innholdssiden til norsk fotball. I 2005 gikk man sammen med TV 2 om et milliardbud for å sikre seg all norsk fotball. Selskapet lanserte i samarbeid med TV 2 den nye kanalen TV 2 Zebra og betal-tv-kanalen TV 2. I 2008 sprakk imidlertid samarbeidet med TV 2 rundt fotballen og Telenor styrket i stedet båndene til svenske Bonnier og deretter SBS Discovery.

Men i 2012 tok daværende Telenor Norge-sjef Kristin Skogen Lund et oppgjør med Telenors innholdssatsing. I forbindelse med at Amedia solgte TV 2 til danske Egmont uttalte Skogen Lund følgende:

- Det har vært viktig for Telenor å rendyrke sin rolle som distributør. Vi har blitt kritisert fordi vi har for mange roller og sitter på for mange sider av bordet. Å selge TV 2 er derfor i tråd med vår strategi om å gå ut av medier. Også i lys av dette må vi se dagens transaksjon, sa Skogen Lund.

Les også: Telenor vil selge A-pressen

 

Tenker innhold: Enn så lenge nøyer Telenor Norge-sjef Berit Svendsen seg  med å tilby innholdstjenester som bildelagring og sikkerhetstjenester. Om det kommer flere innholdstjenester fra Telenor gjenstår å se.Foto: Scanpix.

- Interessant Schibsted-samarbeid
Berit Svendsen svarer følgende på om posisjonen til hennes forgjenger står fast.

- Vi har fortsatt ikke tatt noen posisjon på eie innhold, men satsingen vår med Schibsted på rubrikk i Asia og Sør-Amerika er jo interessant. Det er ikke innhold i tradisjonell forstand men en nærliggende virksomhet. Det er vel heller naturlig at vi blir en partner enn at vi eier noe selv, med mindre det dukker opp noen veldig, veldig attraktive posisjoner men det er ikke noe vi har på agendaen nå, sier hun.

Svendsen trekker også frem flere samarbeidsavtaler som Telenor har med innholdsaktører på tv-«store avtaler med innholdsaktører» i dag som SBS Discovery og TV 2.

- Vi sitter jo i et skjebnefellesskap, sier hun.

Svendsen trekker også frem flere samarbeidsavtaler som Telenor har med innholdsaktører på tv-«store avtaler med innholdsaktører» i dag som SBS Discovery og TV 2.

- Vi sitter jo i et skjebnefellesskap, sier hun.