I går kunne Kampanje fortelle at TV 2 er kommet i en eksklusiv forhandlingsposisjon med Bonnier om et mulig kjøp av den hardt pressede betal-tv-kanalen C More. Det kan få store konsekvenser for hvor de mest attraktive fotballrettighetene samles de neste årene.

Les også: NFF klar for nye milliardavtale 

C More er en nordisk betal-tv-aktør med rundt én million betal-tv-kunder i Norden. Tall for Norge oppgis ikke, men etter det Kampanje kjenner til har betal-tv-aktøren rundt 300.000 kunder i Norge. Et fusjonert TV 2 og C More vil uten tvil bli en mektig aktør på det norske markedet med rundt en halv million betal-tv-kunder.

Les også: Kan bli større enn Netflix

- Et sammenslått TV 2 og C More vil bli helt dominerende i betal-tv-markedet, og hvis de får anledning til å skape et monopol på Premier League og Tippeligaen, får de en forhandlingsmakt som i realiteten setter markedsmekanismene ut av spill, sier administrerende direktør og sjefredaktør hos SBS Discovery, Harald Strømme, til Kampanje.

- Med 70 prosent av premium-markedet, og nærmere en halv million betalende abonnenter, vil TV 2 få muskler og penger ingen kan hamle opp med. Ikke minst vil de få en forhandlingsmakt overfor tv-distributørene som gjør at pengestrømmen fra kabel og parabolselskapene vil tvinges TV 2s vei.  Det er skadelig for konkurransen i det norske tv-markedet.

Strømme mener Konkurransetilsynet må gripe inn.

-  Derfor kommer vi til å be Konkurransetilsynet om å behandle denne saken bredt og grundig, og å gjøre det som er nødvendig for å opprettholde en fri og velfungerende konkurranse både i betal-tv-markedet og i konkurransen om sportsrettigheter.

TV 2 vil ikke kommentere saken.