TV 2 skal ifølge VG være nær en avtale om kjøp av C More Norge. Det betyr i så fall at TV 2 igjen vil ha full kontroll over rettighetene til den norske Tippeligaen. Etter det Kampanje forstår kan et kjøp være på trappene, men verken C More-eier Bonnier eller TV 2-ledelsen bekrefter i formiddag at en forhandlingsløsning er nært forestående.
- Jeg kan ikke bekrefte eller avkrefte noe som helst, sier rettighetssjef i TV 2, Bjørn Taalesen, til Kampanje i formiddag.
Les også: VG: - TV 2 nær å kjøpe C More
Sjef for C More Norge, Steinar Brændeland, er ikke overrasket over at det går rykter om salg av C More. Tilsvarende rykter har kommet og gått de siste årene.
- Det sonderes ulike muligheter, så det er ikke noe mer nytt å si om det nå, sier Brændeland til Kampanje.
Flere medier, deriblant Kampanje, har også tidligere skrevet at TV 2 vurderer å kjøpe C More. Kampanje skrev også at daværende Canal+ og TV 2s betal-tv-satsinger kunne bli smeltet sammen som en del av planene om å skape en nordisk tv-gigant. Bergens Tidende hevdet i mars i fjor at Bonnier avviste et TV 2-bud på C More like før Sotsji-OL i fjor.
Brændeland er ikke uvant med at det blåser friskt rundt betal-tv-selskapet. Han forteller at det imidlertid er «business as usual» i C More Norges lokaler i Oslo sentrum.
- C More Norge jobber nå med å planlegge lanseringen av Tippeligaen 6. april, med seks kamper på betal-tv og åtte kamper på streaming.
Vant med rykter: C More Norge-sjef Steinar Brændeland er godt vant med at det går rykter rundt eierskapet og rettighetene Tippeligaen.
- Vi har store problemer
Administrerende direktør i C More, Manfred Aronsson, sa til svenske Resumés papirutgave i desember at Norge skaper hodebry for svenskene på grunn av det dyre kjøpet av Tippeliga-rettighetene i 2011.
- Vi har store problemer takket være de store sportsrettighetskjøpene. Vi har løsninger på gang, sa Aronsson.
En uttalelse som gir næring til ryktene om at en avtale kan være på gang. Men Aronsson sier at det ikke er uproblematisk å selge C More Norge.
- Filmer kjøpes nordisk i Hollywood-avtalen. Skulle vi miste Norge, vil vi tape en fordel. Det går an å finne løsninger, men det tar tid, sa Aronsson.
Les også: Aronsson: - C More har vært i limbo
Les også: Bonnier overtar C More
C More Norge bekreftet overfor Kampanje i november at de har passert 250.000 betalende husstander på film- og serieproduktet. I tillegg til de over 250.000 betalende abonnentene på film- og serieproduktet, kommer kundene som abonnerer på sportproduktet, der Tippeligaen og La Liga utgjør de viktigste rettighetene. Dette er tall som C More Norge ikke ville gå ut med ennå.
Les også: - C More har 250.000 betalende kunder
Drama på Hotell Bristol
Hvis TV 2 og Bonnier-eide C More blir enige, skjer det tre og et halvt år etter at daværende TV 2-sjef Alf Hildrum og daværende sportssjef Bjørn Taalesen ble innkalt av toppene i Norges Fotballforbund til et dramatisk og kortvarig møte på Hotel Bristol i Oslo. Det var to rystede tv-sjefer som forlot møterommet på det ærverdige hotellet etter kort tid 21. juni 2011. Fotballforbundet kunne fortelle Hildrum og Taalesen at de hadde solgt rettighetene til Canal+ (nåværende C More), uten å slippe daværende samarbeidspartner og rettighetshaver TV 2 til forhandlingsbordet.
- Jeg er utrolig skuffet og sjokkert. Etter fem års samarbeid om norsk fotball så har vi ikke engang fått komme til forhandlingsbordet, sa sportssjef Bjørn Taalsen i TV 2 til Kampanje like etter møtet med fotballsjefene.
Hvis TV 2 nå sikrer seg full kontroll over norske C More og dermed rettighetene til Tippeligaen, kan Taalesen og kollega Hildrum bokføre en betydelig revansje for det smertefulle møtet på Hotel Bristol sommeren 2011. Det ønsker ikke Taalesen å kommentere i formiddag. Under en debatt om sverdslaget i 2011, uttalte Taalesen følgende om forholdet til Fotball-Norges mektigste menn:
- Vi blir aldri venner igjen, sa Taalesen under Nordiske Mediedager i 2012.
Les også: Kuppet Tippeligaen med milliardbud
Les også: - Vi blir aldri venner igjen
Taper millioner på fotballen
C More Norge har tapt mye penger, mye på grunn av fotballinvesteringen som slo inn for fullt i 2013, etter å ha tjent penger tidligere. C More-styreleder Casten Amqvist ville i fjor høst ikke røpe overfor Kampanje hvor stor andel av det nordiske C More-underskuddet på 275 millioner den norske virksomheten sto for i 2013. Da Kampanje spurte om C More-eieren Bonnier hadde regnet med større inntektsvekst som følge av kjøpet av rettighetene til den norske Tippeligaen, svarte C More-styreleder Casten Almqvist dette:
- Utvilsomt, ja!
Etter at Bonnier-eide TV4 kjøpte C More, daværende Canal+, for tre milliarder norske kroner i 2008, har underskuddene siden den gang kommet opp i nærmere én milliard svenske kroner til sammen, eller nesten 900 millioner norske kroner.
Les også: C More har tapt én milliard
Les også: Tippeliga gir liten C More-vekst
Kommentér