I dag lanserer Bergens Tidende (BT) det nye nettstedet Bonansa.no. Ambisjonene er høye i det Schibsted-eide mediehuset når det skaper et nytt nettsted som skal basere seg på trafikk fra sosiale medier.

- Målet vårt er enkelt: Vi skal bli Norges beste nettsted for alt som har med bolig å gjøre – enten det er inspirasjon til interiør, hvordan du bør kjøpe og selge bolig og hva som rører seg i eiendomsmarkedet, forteller produktdirektør Tor Olav Mørseth til Kampanje.

- Skal tjene penger fra starten
I Norge var det Amedia-satsingen Buzzit, i regi av Nordlys, som var først ute av nettsatsingene som har sosiale medier som drivkraft. Buzzit har senere fått selskap av Egmont-satsingen Superlike og Bonnier-satsingen Omsnakket. Også Dagens Næringsliv har gjort en vri på sjangeren med Bisbuzz og VG lanserte tidlig i januar nettstedet Tldr, internett-slang for «too long, didn't read».

BT legger ikke skjul på hva som er målet med nettlanseringen.

- Denne typen innhold er ikke kjernen av samfunnsoppdraget for BT. Målet vårt er at vi skal tjene penger på satsingen som vi kan pløye tilbake i journalistikken og saker som denne ukens avsløringer rundt asylbarna, sier Mørseth.

- Hvor stor omsetning sikter dere mot?

- Vi går ikke ut med noe mål, men vi skal tjene penger fra starten.

Håper på annonsevekst: Produktdirektør Tor Olav Mørseth i Bergens Tidende håper annonsørene følger etter brukerne inn til det nye nettstedet.  - Det er selvfølgelig utrolig viktig for oss, og vi kommer til å jobbe med nye annonseformater og nye annonsekonsepter på Bonansa for hente inntekter fra boligmarkedet, sier han. Foto: BT.

- Blir ingen blåkopi
Mørseth forteller at BT har latt seg inspirere av lignende nettsteder.

- Men vi skal ikke lage en blåkopi av det som allerede finnes. Som en del andre satser vi tungt på å være i sosiale medier, og hoveddelen av trafikken vår skal gå direkte til siden – selv om vi i oppstarten også kommer til å hente trafikk via fronten på bt.no. Vi ser etter hvert at vi ikke kan bygge nye nisjer inn i evigheten som skal hente trafikk fra bt.no, og ønsker å jobbe på alternative måter. Vi har satt oss tre mål: Vi skal være være lett, vi skal være sosiale og vi skal være lokalt. Å være lokal blir en viktig driver, men vi tror mye lokalt stoff også har nasjonal interesse, sier Mørseth.

- Er det en viss fare for at folk kan bli lei av denne virale buzz-journalistikken.

- Ja, jeg tror det. Med Bonansa.no ønsker vi å lage sosial og delbar journalistikk som ikke skal være drevet av «clickbaiting» og ikke skal lure folk inn med overselgende titler. Vi må holde det vi lover når vi lokker og frister, vi må levere godt innhold.  Du kan lure folk både en, to og tre ganger, men over tid holder ikke slik journalistikk. Vi skal treffe leserne på deres premisser, gi inspirasjon og kunnskap om et tema som er utrolig viktig for utrolig mange. Og så håper vi annonsørene følger etter, sier Mørseth.

- Det er selvfølgelig utrolig viktig for oss, og vi kommer til å jobbe med nye annonseformater og nye annonsekonsepter på Bonansa for hente inntekter fra boligmarkedet.

Les også: Her er VGs svar på Buzzfeed

Les også: Egmont etablerer klikkmaskin