Andreas Thorsheim slutter i Schibsted etter nærmere ti år i mediekonsernet. Thorsheim var inntil nylig administrerende direktør i Bergens Tidende, har sittet i konsernledelsen i Schibsted Norge og vært nyhetssjef og utviklingssjef i E24.

Nå blir Thorsheim produktdirektør i Opera Software. Der får han ansvaret for selskapets nettlese Opera Mini og Opera Desktop med over 300 millioner brukere over hele verden. Thorsheim skal være basert i Oslo og skal rapportere til konsernsjef Lars Boilesen. Han begynner i sin nye jobb allerede 1. februar.

- Opera er en utrolig fet teknologimerkevare. Jeg ser på meg selv som en produktmann og nå får jeg en mulighet til å kunne være produktleder og påvirke et produkt som har det nedslagsfeltet som Opera har. Det er en uimotståelig jobbmulighet, sier han til Kampanje.

Fra medier til IT
- Hvordan blir overgangen fra medie- til IT-bransjen?

- De to bransjene har blitt likere og likere over de siste ti årene, i betydningen at software-selskaper og måten de jobber på får mer og mer påvirkning på mediebransjen.

- Hvordan blir det å forlate Schibsted?

- Jeg har vært i Schibsted i ti år og i mange forskjellige roller og har fått mange gode venner og kollegaer. Jeg er kjempetakknemlig for den reisen jeg har hatt i Schibsted.

Ble spådd som Finn-kandidat
Thorsheim ble av mange spådd som en av toppkandidatene til jobben som administrerende direktør i Finn. Fredag ble det kjent at det er Sondre Gravir, nåværende administrerende direktør i Aftenposten, som blir ny Finn-sjef.

Les mer: - Kommer ikke til Finn-nachspiel

- Fant du ikke en ny rolle i Schibsted?

- Det jeg kan si om det er at det er hyggelig å kunne overraske og gjøre spådommer til skamme, sier Thorsheim.

- Skulle du gjerne ha blitt?

- Det er mange ting som må på plass for å kunne gi og ta jobber. Jeg har fått mange topplederjobber i Schibsted og har vært veldig fornøyd, det tror jeg også Schibsted er med meg.