Aller Media-sjef Roger Hansen gir seg som toppsjef. Det blir kjent på et allmøte i dag, etter det Kampanje erfarer.

Aller Media bekrefter avgangen nå.

- Det har vært en fantastisk reise, og jeg har vært heldig som har fått mange, spennende muligheter og utfordringer. Det har vært et privilegium å få lov til å jobbe sammen med en rekke dyktige og kompetente kolleger, sier Hansen i en pressemelding.

- Helsemessige årsaker
Han trekker seg av hensyn til sin egen helse.

- Konsernet har utviklet seg raskt de siste årene, er nå større enn noensinne og har fått en sterk digital posisjon. I forbindelse med at store deler av konsernet skal samlokaliseres på Hasle, og at det skal jobbes videre med fremtidig strategi, har jeg av helsemessige årsaker funnet ut at det er et riktig tidspunkt både for meg og konsernet at jeg i løpet av 1. halvår 2015 fratrer, sier Hansen.

Roger Hansen ble ansatt som annonsedirektør i Aller-konsernet i Norge på 80-tallet og ble administrerende direktør for det som i 1994 het Allers Familie-Journal. Senere rykket han helt til topps i Aller Media.

Les profilintervju på Kampanje Premium: Bladkongen (krever innlogging)

Erik Aller, som er overdirektør i Aller Holding i København og styreleder i Aller Media i Norge, roser Hansen i ettermiddag.

- Først og fremst vil jeg takke Roger Hansen for den innsats han har gjort for Aller opp gjennom årene. Aller har utviklet seg utrolig mye i denne perioden, og Roger har været med i front av denne utvikling. Det har vært stilt store krav, både faglig og personlig, og Roger Hansen har levert på begge områder. Jeg har stor respekt for Rogers beslutning, den krever mot, sier Aller i meldingen.

Godt forhold til Aller-famili
Hansens forhold til Aller-familien i Danmark har gitt ham god fart i klatreturen helt til topps i familiens norske selskap. Det 140 år gamle danske bladdynastiet styres i dag av Bettina, Katinka, Susanne og Erik Aller, som alle er av femte generasjon. Det sies at Aller-familien aller helst rekrutterer i egne rekker til toppstillinger i Aller Media, og at de viktigste beslutningene tas i familieselskap i København.

– Jeg pleier å fleipe med at jeg har blitt sparket oppover. Jeg har aldri hatt spisse albuer, eller søkt om forfremmelse, men det har vært et system der både Knut og Ole Sæther, og ikke minst eierne, har lagt merke til meg. Av den grunnen, og forhåpentligvis fordi jeg har gjort en grei jobb, har de gitt meg nye utfordringer hele tiden, sa Hansen i et intervju med Kampanje.

Et av Hansens høydepunkter som toppsjef for det danskeide medieselskapet var kjøpet av Dagbladet i 2013. I løpet av året skal Aller-selskapene og Dagbladet flytte inn i et nytt hovedkvarter på Hasle utenfor Oslo sentrum. Flyttingen utløste et skred av protester i Dagbladet, men eieren Aller Media lot seg ikke rikke.

Les også: Dagblad-journalister truer med å slutte

Kutter og kjøper
Aller Media omsatte for 1,389 milliarder kroner i regnskapsåret 2012/2013, som er 16 prosent bedre enn året før. Det danskeide mediekonsernet fikk et resultat før skatt på seks millioner kroner, mot et underskudd på 16 millioner kroner i regnskapsåret 2011/12. Driftsresultatet steg med 35 millioner til 98 millioner kroner, en vekst på 60 prosent. Regnskapstall for 2013/2014 foreligger ikke ennå.

De siste årene har Aller Media kuttet kostnader og bemanning for å møte den digitale transformasjonen og utfordringene i mediemarkedet. Samtidig har medieselskapet investert tungt i oppkjøp av en rekke selskaper, deriblant Dagbladet for rundt 300 millioner kroner.

Les også: Aller Media tjener penger igjen