Project Panther Bidco, som eies av Shawn Carter, bedre kjent som Jay-Z, har lagt frem et offentlig bud på alle aksjene i Aspiro på 464 millioner svenske kroner. Gjennom sitt datterselskap Streaming Media, som Schibsted eier sammen med Platekompaniet og Verdane Capital VIII, har Schibsted ubetinget og ugjenkallelig akseptert budet, skriver Schibsted i en pressemelding.

Aspiro er mest kjent for Spotify-konkurrenten Wimp.

- Schibsted og Streaming Media har utøvd aktivt eierskap i Aspiro i tre år, og Aspiro har hatt betydelig fremgang i denne perioden. Schibsted mener det er stort potensial for ytterligere vekst for selskapet. Aspiro trenger betydelig kapital for å ekspandere og en sterk og dedikert eier for å kunne konkurrere i det globale markedet for musikkstreaming. For Schibsted er ikke Aspiro regnet som kjernevirksomhet, og vi ønsker å allokere våre finansielle resurser til kjernevirksomheten vår, sier Trond Berger, konserndirektør for økonomi og finans i Schibsted.

- Panther, som kontrolleres av S. Carter Enterprises, LLC, har tilstrekkelige finansielle resurser og høy grad av kompetanse i musikkindustrien. Jeg mener derfor de som eier vil være bedre egnet til å løfte Aspiro med sin avanserte musikkstreamingtjeneste til et nytt nivå, sier han.

Schibsted eier omtrent 75 prosent av aksjene i Streaming Media AS, som igjen eier 76 prosent av aksjene i Aspiro.