Etter at Dagens Næringsliv først omtalte Norges Håndballforbunds nei til TV 2s forslag om at spillere skulle få mikrofon i drakten, kommer det nå kritikk mot forbundet. Til VG sier tidligere landslagsspiller Frank Løke at han ikke skjønner Håndballforbundets nei til mikrofon.

 - Det er typisk NHF å stigmatisere nyskapning og tiltak som kan fremprovosere en bredere håndballinteresse. Endelig ligger det til rette for at håndballen som idrett kan skape noe nytt; en helt ny emosjonell ramme rundt spillet og kampen. Dette kunne tiltrukket seg helt nye målgrupper som ikke er selvsagte for idretten, sier Frank Løke, som har spilt 186 landskamper.

Han ser at konsekvenser også kan være dårlig språkbruk og sterke følelser.

- Det at spillere også er negative fremstår objektivt mere som gamle politiske føringer fremfor innovasjon og kjærlighet til spillet. Det er nettopp slike tiltak vi trenger for å bygge profiler, sier Løke til VG.