12 personer, 10 av dem journalister og tegnere, ble onsdag drept i et terrorangrep mot redaksjonslokalene til det franske satiremagasinet Charlie Hebdo. Magasinet var kjent for nådeløst å lage humor på bekostning av alt og alle, og bakgrunnen for angrepet var trolig redaksjonens gjentatte satire knyttet til profeten Muhammed og islam.

PST-sjef Benedicte Bjørnland forteller på en pressekonferanse i formiddag at også  norske medier også er eksponert terrrortrusselen.

-  Vi kan ikke utelukke at tilsvarende handlinger som skjedde i Paris i går også kan skje i Norge. PST beskrev i den nasjonale trusselvurderingen for 2014 at nettopp meningsbærere som journalister kan være utsatt for truende handlinger fra ekstreme islamister, sier Bjørnland.

Les også: TV 2-sjef: - Ja, vi var for feige

Les også: - Norske medier har vært feige

På spørsmål om det finnes miljøer i Norge som kan utføre lignende terrorangrep på norske medier, svarer PST-sjefen slik:

- Vi har ikke opplysninger om konkret planlegging av denne typen handlinger per nå, men vi har sagt at terrortrusselen er blitt skjerpet. Vi har også sett at dette har utviklet seg i løpet av 2014 og vi har pekt på trusselen fra ISIL-sympatisører.

Hun la til:

-  I vår trusselvurdering har vi beskrevet at journalister, forskere, meningsbærere og debattanter være utsatt for truende handlinger og truende ytringer

Hun vil ikke kommentere hvorvidt norske satirikere er spesielt utsatt for terrorfaren.

Les også: - Ingen tvil om at satiren vil slå tilbake

Les også: - Mediene tør ikke sende islam-satire