808.000 seere så hele premieren av «Hver gang vi møtes», som nå er inne i sin fjerde sesong på TV 2. Det er en kraftig forbedring fra fjorårets premiere i mars, som kun trakk 533.000 seere.

- «Hver gang vi møtes» står seg veldig godt i konkurranse med «Mesternes mester» og har fått en bedre start enn i fjor, sier forhandlingssjef Dag Ormåsen i Starcom.

I fjor ventet TV 2 til etter OL med å sette på «Hver gang vi møtes». Da møtte de knallhard konkurranse fra sesongavslutningen av «Mesternes mester». Også nå går de to programkonseptene opp mot hverandre, men denne gangen var det TV 2 som stjal seere fra NRK. Premieren av «Mesternes mester» gikk ned fra 1.118.000 seere i fjor til 961.000 i år.

- Dette er vi selvsagt særdeles godt fornøyde med. Konkurransen på lørdagskvelden mot «Mesternes mester» på NRK1 er knalltøff. Og «Hver gang vi møtes» er betydelig større en «Mesternes mester» i den kommersielle målgruppen som er seerne mellom 20 og 49 år. Seertallene er også en økning på nesten 300.000 seere fra sist sesongpremiere og det er dobbelt så mange seere som fulgte hele forrige sesong, sier TV 2s kommunikasjonssjef Jan-Petter Dahl.

Les også: Skyhøyt premieretall for NRK-drama

Artistmøte
I år er det Bjarne Brøndbo, Lene Nystrøm, Silje Nergaard, Jonas Fjeld, OnklP, Thom Hell og Inger Lise Rypdal som skal kaste glans på hverandre i løpet av syv uker på TV 2.

- Vi er veldig fornøyd med premieretallene. Årets sesong består av noen av Norges mest folkekjære artister og de representerer en stor bredde både musikalsk og som personer. Sammen utgjør de en fantastisk gjeng som deler erfaringer, gir helt nye tolkninger av hverandres låter og byr på seg selv. Vi kan love en humørfylt og magisk sesong med mange unike musikalske høydepunkter utover våren, sier programdirektør Jarle Nakken i TV 2.

Det er sesong to av «Hver gang vi møtes» som er den mest sette hittil med et sesongsnitt på 798.000. I fjor hadde hele sesongen et snitt på 428.000 seere.

TV 2 tar andeler
Selv om NRK hadde en sterk helg med tre programmer over én million seere, blant dem «Kampen om tungtvannet» med 1.259.000 seere, og Tour de Ski, var det TV 2 som hadde den beste utviklingen sammenlignet med samme helg i fjor.

TV 2 hadde en andel på 19 prosent på alle sine kanaler denne helgen, mot 14 prosent i fjor. NRK hadde 54,2 prosent, ned fra 59,9 prosent i fjor.