cvbncvbn

I dag behandler Oslo tingrett advokat Brynjar Melings klage på politiets tvangsflytting av mulla Krekar til Kyrksæterøra. Under en pause i rettsmøtet tok NRK-reporter Anders Magnus en såkalt selfie av seg selv sammen med omstridte Mulla Krekar og kona Rokosh. Han ble vedtatt utvist fra Norge i februar 2003 av hensyn til rikets sikkerhet. Høyesterett bekreftet i 2007 at vedtaket er gyldig. Vedtaket er ikke effektuert fordi Irak ikke kan garantere at han ikke dømmes til døden.

«Denne selfien er nok dagens mest absurde», skriver Dagblad-journalist Harald S. Klungtveit på Twitter - med bilde av NRK-profilen og ekteparet Krekar i det omtalte selfie-øyeblikket.

Nyhetssjef Henning Carr Ekroll i Aftenposten spurte Magnus på Twitter om han var på jobb, eller om bildet var til hans private fotoalbum. Magnus svarte kort at  bildet ble tatt i en pause.

NTB Scanpix-fotograf Håkon Mosvold Larsen stiller spørsmål om NRK-reporterens selfie:

NRK-ledelsen kommer ikke til kalle inn NRK-veteranen på teppet.

- Bildet er tatt mens Anders Magnus er på jobb, i pausen under rettsmøtet i Borgarting lagmannsrett. Anders Magnus er en reporter som også dokumenterer sin arbeidshverdag i sosiale medier – slik stadig flere norske journalister gjør. Det er i den forbindelse han har tatt dette bildet, og han han har publisert det på sin egen Facebook- og Twitter-konto, sier reportasjeredaktør Alexandra Beverfjord i NRK til Kampanje.

-  Får dette noe etterspill for Magnus?

- Nei.

Anders Magnus la ut også et annet bilde på sin Twitter-profil:

Magnus har ikke besvart Kampanjes henvendelser i ettermiddag. Men i en  tekstmelding til Kampanje svarer han slik på spørsmålet om han forstår reaksjonene i sosiale medier: «Hva er reaksjonene?»