Dansk TV 2 utfordrer Danmarks Radio (DR) på et område hvor statskanalen til nå har vært totalt dominerende, nemlig innen fiksjonsserier på tv. DR har hatt stor internasjonal suksess med serier som «Borgen», «Forbrydelsen» og «Broen», og selv den omdiskuterte «1864» er solgt til mange land. Nå kommer TV 2 etter. Innen 2015 er omme, vil den kommersielle tv-kanalen ha produsert fem tv-serier og en julekalender.

- Tidligere lagde vi én serie i året og en julekalender for barn annet hvert år, så i år mangedobles produksjonen, sier TV 2s sjef for fiksjon, Katrine Vogelsang, til den danske avisen Politiken.

Hun forteller at seriesatsingen får en prislapp på over 200 millioner danske kroner, og at rundt en tredel av denne summen dekkes av utenlandske aktører. Blant dem er strømmetjenesten Netflix, som er med på å finansiere en ny sesong av tv-serien «Rita» og deretter vil distribuere serien til sine kunder.